Vrijwilliger Individuele Begeleiding

De uitdaging
Oostduin is een stijlvol woonzorgcentrum op landgoed Arendsdorp in de rustige wijk Benoordenhout. Oostduin biedt verzorgingshuiszorg, zorg voor mensen met een dementie en er is de mogelijkheid tot kortdurende opname. Oostduin beschikt over een prachtige tuin en terras. In dit sfeervolle centrum geniet men graag van bijvoorbeeld klassieke muziek, filmvoorstellingen en bingo. Vanuit Oostduin
wordt tevens thuiszorg geboden aan cliënten in de wijken Benoordenhout, Willemspark en
Archipelbuurt. Voor onze bewoners zijn wij op zoek naar vrijwilligers Individuele Begeleiding.
 
Afdeling activiteitenbegeleiding
In Oostduin wonen ouderen die niet meer zelfstandig kunnen wonen, maar met zorg op maat toch hun leven naar eigen inzicht kunnen leiden. Oostduin is er op gericht om de levenswijze voort te zetten zoals bewoners thuis ook gewend waren. In dit sfeervolle centrum geniet men graag van bijvoorbeeld klassieke muziek, filmvoorstellingen en bingo. Doel van deze activiteiten is bewoners een prettige en zinvolle dagbesteding aan te bieden.
De werkzaamheden
Voor onze bewoners zijn wij op zoek naar een vrijwilliger die extra aandacht kan bieden, een luisterend oor heeft, een wandelingetje maakt, kortom een gespreksmaatje kan zijn. In deze functie gaat het om een individueel bezoek aan een bewoner. Belangrijk is het 1 op 1 contact!

Een vrijwilliger Individuele Begeleiding binnen Oostduin verricht de volgende werkzaamheden:
 • Aanbieden van gezelligheid en aandacht;
 • Samen iets drinken in de Brasserie Oostduin;
 • Wandeling maken in de tuin of park.
De verwachtingen
Voor deze functie binnen Oostduin staan de volgende verwachtingen centraal:
 • Alleen daar ondersteunen waar nodig is, gezien de stimulans tot zelfredzaamheid;
 • Affiniteit met ouderen met dementie;
 • Beleefd en gezellig zijn, rust, gezelligheid en sfeer uitstralen en creëren;
 • Lichamelijk in staat zijn een rolstoel te duwen;
 • Kunnen overleggen en samenwerken met personeelsleden.
Ons aanbod
Een vrijwilligersfunctie die voldoening en plezier schenkt in een collegiale en leuke werkomgeving. De mogelijkheid om je op dit vakgebied te oriënteren en je persoonlijke vaardigheden te vergroten. Een wederzijdse proef/ inwerkperiode en goede begeleiding. Deze functie is vacant voor elke dag. Dagen en tijden in overleg.
 
Verder ontvang je van Florence:
 • Reiskostenvergoeding (openbaar vervoerstarief, geld ook voor OV-chipkaart);
 • Attentie met Dag van de Zorg en kerst;
 • Inflorence, het nieuwsblad van Florence voor medewerkers en vrijwilligers.
Solliciteren en extra informatie
Ben jij na het lezen van deze vacature enthousiast geraakt? Dan nodigen wij je graag uit om te solliciteren. Heb je naar aanleiding van de vacature nog vragen, bel dan voor meer informatie met Chris Harteveld, coördinator vrijwilligerswerk Oostduin, telefoonnummer: 070 - 754 07 31 of per mail: Chris.Harteveld@florence.nl
Solliciteer direct

Over Florence

Gezondheid en Zorg. Dat is waarvoor ruim 3.700 medewerkers en ruim 1.700 vrijwilligers van Florence zich iedere dag inzetten. Zo’n 35.000 inwoners van Delft, Den Haag, Rijswijk, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar maken gebruik van de ondersteuning van Florence. De dienstverlening omvat onder meer thuiszorg, verzorgingshuiszorg, verpleeghuiszorg, advisering en gemaksdiensten.