Vrijwilliger Snoezelen

De uitdaging
Oostduin is een stijlvol woonzorgcentrum op landgoed Arendsdorp in de rustige wijk Benoordenhout. Oostduin biedt verzorgingshuiszorg, zorg voor mensen met een dementie en er is de mogelijkheid tot kortdurende opname. Oostduin beschikt over een prachtige tuin en terras. Oostduin biedt
tevens thuiszorg aan cliënten in de wijken Benoordenhout, Willemspark en Archipelbuurt. Voor onze bewoners zijn wij op zoek naar Vrijwilligers Snoezelen.

Afdeling activiteitenbegeleiding
In Oostduin wonen ouderen die niet meer zelfstandig kunnen wonen, maar met zorg op maat toch hun leven naar eigen inzicht kunnen leiden. Oostduin is er op gericht om de levenswijze voort te zetten zoals bewoners thuis ook gewend waren. In dit sfeervolle centrum geniet men graag van bijvoorbeeld klassieke muziek, filmvoorstellingen en bingo.  Doel van deze activiteiten is bewoners een prettige en zinvolle dagbesteding aan te bieden. "Snoezelen”  (samentrekking van snuffelen en doezelen) gebeurt in een mooi ingerichte ruimte, waarbij gebruikgemaakt wordt van uitnodigende hulpmiddelen die verwondering opwekken waardoor overactieve, onrustige en gespannen mensen kunnen ontspannen.
De snoezelruimte is specifiek gemaakt voor mensen met verregaande dementie. Snoezelen zorgt dat zij in een eigen, veilige belevingswereld hun emoties beter kunnen uiten.  In de snoezelruimte wordt  aandacht besteed aan geurbeleving, beeld, licht, geluid en materiaalgebruik.
De werkzaamheden
Een Vrijwilliger Snoezelen, binnen afdeling activiteitenbegeleiding, verricht de volgende werkzaamheden:
  • Bewoners van verpleegafdelingen persoonlijk begeleiden naar de Snoezelruimte en aldaar met de bewoner snoezelen.
  • Gezelligheid en ontspanning creëren.
De verwachtingen
Voor deze functie binnen de activiteitenbegeleiding staan de volgende verwachtingen centraal:
  • Ondersteunen van activiteitenbegeleiding bij het aanbieden van ontspanningsprogramma aan bewoners met Snoezelen;
  • Affiniteit met ouderen, beleefd en geduldig zijn.
Ons aanbod
Een vrijwilligersfunctie die voldoening en plezier schenkt in een collegiale en leuke werkomgeving. De mogelijkheid om je op dit vakgebied te oriënteren en je persoonlijke vaardigheden te vergroten. Een wederzijdse proef/ inwerkperiode en goede begeleiding. Deze functie is voor minimaal 1 uur per week. Deze functie is vacant voor diverse dagdelen, doordeweeks en weekenden.  
 
Verder ontvang je van Florence:
  • Reiskostenvergoeding (openbaar vervoerstarief, geldt ook voor OV-chipkaart);
  • Attentie met Dag van de Zorg en kerst;
  • Inflorence, het nieuwsblad van Florence voor medewerkers en vrijwilligers.
Solliciteren en extra informatie
Ben jij na het lezen van deze vacature enthousiast geraakt? Dan nodigen wij je graag uit om te solliciteren. Heb je naar aanleiding van de vacature nog vragen, bel dan voor meer informatie met Chris Harteveld, coördinator vrijwilligerswerk Oostduin, telefoonnummer: 070 – 754 0731 of per mail: Chris.Harteveld@florence.nl
Solliciteer direct

Over Florence

Gezondheid en Zorg. Dat is waarvoor ruim 3.700 medewerkers en ruim 1.700 vrijwilligers van Florence zich iedere dag inzetten. Zo’n 35.000 inwoners van Delft, Den Haag, Rijswijk, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar maken gebruik van de ondersteuning van Florence. De dienstverlening omvat onder meer thuiszorg, verzorgingshuiszorg, verpleeghuiszorg, advisering en gemaksdiensten.