Vrijwilligers Geheugentraining

De uitdaging
Oostduin is een stijlvol woonzorgcentrum op landgoed Arendsdorp in de rustige wijk Benoordenhout. Oostduin biedt verzorgingshuiszorg, zorg voor mensen met een dementie en er is de mogelijkheid tot kortdurende opname. Oostduin beschikt over een prachtige tuin en terras. Oostduin biedt
tevens thuiszorg aan cliënten in de wijken Benoordenhout, Willemspark en Archipelbuurt. Voor onze bewoners zijn wij op zoek naar Vrijwilligers Geheugentraining.

In Oostduin wonen ouderen die niet meer zelfstandig kunnen wonen, maar met zorg op maat toch hun leven naar eigen inzicht kunnen leiden. Oostduin is er op gericht om de levenswijze voort te zetten zoals bewoners thuis ook gewend waren. In dit sfeervolle centrum geniet men graag van bijvoorbeeld klassieke muziek, filmvoorstellingen en bingo.  Doel van deze activiteiten is bewoners een prettige en zinvolle dagbesteding aan te bieden.
De werkzaamheden
Een Vrijwilliger Geheugentraining, valt onder afdeling activiteitenbegeleiding, verricht de volgende werkzaamheden:
  • Bewoners in activiteitenruimte op kleinschalige wijze een geheugentraining aanbieden. Dit samen met andere vrijwilligers en met eventuele ondersteuning van een activiteitenbegeleider.
  • Deze bijeenkomsten staan open voor alle bewoners die het leuk en gezellig vinden om onder genot van een kopje koffie aan geheugentraining te willen doen. Dat kan door middel van een krant lezen, spelletjes, muziek, quizjes etc.
  • Bewoners begeleiden bij het ophalen en terugbrengen van hun appartement naar de activiteit.
  • Gezelligheid en ontspanning creëren.
De verwachtingen
Voor deze functie binnen de activiteitenbegeleiding staan de volgende verwachtingen centraal:
  • Ondersteunen van activiteitenbegeleiding bij het aanbieden van ontspanningsprogramma aan bewoners.
  • Zelfstandig en in samenwerking met andere vrijwilligers kunnen werken.
  • Affiniteit met ouderen, beleefd en gezellig zijn.
Ons aanbod
Een vrijwilligersfunctie die voldoening en plezier schenkt in een collegiale en leuke werkomgeving. De mogelijkheid om je op dit vakgebied te oriënteren en je persoonlijke vaardigheden te vergroten. Een wederzijdse proef/ inwerkperiode en goede begeleiding. Deze functie is voor minimaal 2 uur per week. Deze functie is vacant op de maandagochtend van 10.30 tot 12.30 uur.   

Verder ontvang je van Florence:
  • Reiskostenvergoeding (openbaar vervoerstarief, geldt ook voor OV-chipkaart);
  • Attentie met Dag van de Zorg en kerst;
  • Inflorence, het nieuwsblad van Florence voor medewerkers en vrijwilligers.
Solliciteren en extra informatie
Ben jij na het lezen van deze vacature enthousiast geraakt? Dan nodigen wij je graag uit om te solliciteren. Heb je naar aanleiding van de vacature nog vragen, bel dan voor meer informatie met Chris Harteveld, coördinator vrijwilligerswerk Oostduin, telefoonnummer: 070 – 754 0731 of per mail: Chris.Harteveld@florence.nl
Solliciteer direct

Over Florence

Gezondheid en Zorg. Dat is waarvoor ruim 3.700 medewerkers en ruim 1.700 vrijwilligers van Florence zich iedere dag inzetten. Zo’n 35.000 inwoners van Delft, Den Haag, Rijswijk, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar maken gebruik van de ondersteuning van Florence. De dienstverlening omvat onder meer thuiszorg, verzorgingshuiszorg, verpleeghuiszorg, advisering en gemaksdiensten.