Vrijwilligers voor de wandelgroep woensdagmiddag

De uitdaging
Woonzorgcentrum Houthaghe biedt verzorgings- en verpleeghuiszorg en is daarnaast een belangrijk centrum voor ouderen in Houtwijk. De prettige sfeer en gezelligheid van het huis dragen hier zeker aan bij. Volksdansen, yoga, een potje jeu de boules zijn bijvoorbeeld activiteiten waar zowel de bewoners als de ouderen uit de wijk aan deelnemen. Ook gebruiken veel ouderen uit de wijk in Houthaghe de warme maaltijd. Openbaar vervoer stopt voor de deur en winkelcentrum Houtwijk is op loopafstand.

Afdelingen
Op de afdelingen van woonzorgcentrum Houthaghe heerst een gezellige sfeer en er is altijd personeel aanwezig voor hulpvragen. Woonzorgcentrum Houthaghe heeft vier etages. Iedere etage heeft ongeveer 40 bewoners. Als vrijwilliger kom je in contact met bewoners van onze 1e etage.
De werkzaamheden

Veel bewoners van ons woonzorgcentrum houden van de buitenlucht, maar kunnen niet meer zelfstandig naar buiten om te wandelen. Houthaghe heeft al een geweldige wandelgroep op dinsdagmorgen, maar voor een ander dagdeel willen wij onze bewoners ook een wandeloptie bieden. Een aantal bewoners loopt zelfstandig, sommigen maken gebruik van een rolstoel. Begeleiding is daarbij niet alleen noodzakelijk, maar ook heel gezellig.

De verwachtingen
Wat verwacht Florence van een vrijwilliger van de wandelgroep?
  • Affiniteit met ouderen;
  • Beleefd en gezellig zijn;
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal;
  • Niet bang voor wat wind of een buitje;
  • Goed verkeersinzicht;
  • Oog voor veiligheid en plezier.
Ons aanbod
Een vrijwilligersfunctie in een collegiale en leuke werkomgeving. Een wederzijdse proef/ inwerkperiode en goede begeleiding. Begeleiding bij het wandelen door een professional  

Verder ontvang je van Florence:
  • Reiskostenvergoeding (openbaar vervoerstarief, geldt ook voor OV-chippas);
  • Attenties;
  • Inflorence, het nieuwsblad van Florence voor medewerkers en vrijwilligers.
Solliciteren en extra informatie
Ben jij na het lezen van deze vacature enthousiast geraakt? Dan nodigen wij je graag uit om te solliciteren. Heb je naar aanleiding van de vacature nog vragen, bel of mail dan voor meer informatie met Yvonne Jansen, coördinator vrijwilligers, telefoonnummer: 070-7546000 of mail: yvonne.jansen@florence.nl.
Solliciteer direct

Over Florence

Gezondheid en Zorg. Dat is waarvoor ruim 3.700 medewerkers en ruim 1.700 vrijwilligers van Florence zich iedere dag inzetten. Zo’n 35.000 inwoners van Delft, Den Haag, Rijswijk, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar maken gebruik van de ondersteuning van Florence. De dienstverlening omvat onder meer thuiszorg, verzorgingshuiszorg, verpleeghuiszorg, advisering en gemaksdiensten.