Vrijwilligers voor maaltijdondersteuning in de huiskamer

De uitdaging
Verzorgingshuis Houthaghe biedt verzorgingshuiszorg en is daarnaast een belangrijk centrum voor ouderen in Houtwijk. De prettige sfeer en gezelligheid van het huis dragen hier zeker aan bij. Volksdansen, yoga, een potje jeu de boules zijn bijvoorbeeld activiteiten waar zowel de bewoners als de ouderen uit de wijk aan deelnemen. Ook gebruiken veel ouderen uit de wijk in Houthaghe de warme maaltijd. Openbaar vervoer stopt voor de deur en winkelcentrum Houtwijk is op loopafstand.
 
Afdeling
Je komt te werken in de huiskamer op de 1e etage van ons zorgcentrum.
Onze bewoners gebruiken daar de maaltijd om 17.00 uur en het is fijn als daar een vrijwilliger bij is ter ondersteuning.
De werkzaamheden

Je werk bestaat uit het voorbereiden van de maaltijd zoals de tafels dekken en het bestek in orde maken, het ondersteunen van de roomservice bij het uitserveren van de maaltijd. Na de maaltijd help je met het opruimen; o.a. het schoonmaken van de tafels en je drinkt een kopje koffie met de bewoners.

De verwachtingen
Wat verwacht Florence van een vrijwilliger?
  • Affiniteit met ouderen
  • Beleefd, geduldig en gezellig zijn
  • Goede beheersing NL-taal
  • Flexibel
  • Hygiënisch kunnen werken
Ons aanbod
Een vrijwilligersfunctie in een collegiale en leuke werkomgeving. Een wederzijdse proef/ inwerkperiode en goede begeleiding. Omdat je helpt met de maaltijden mag je ook mee-eten. De werktijden: middag van 16.00 uur tot 19.00 uur.

Verder ontvang je van Florence:
  • Reiskostenvergoeding (openbaar vervoerstarief, geldt ook voor OV-chipkaart);
  • Attenties
  • Inflorence, het nieuwsblad van Florence voor medewerkers en vrijwilligers
Solliciteren en extra informatie
Ben jij na het lezen van deze vacature enthousiast geraakt? Dan nodigen wij je graag uit om te solliciteren. Heb je naar aanleiding van de vacature nog vragen, bel dan voor meer informatie met Yvonne Jansen, coördinator Vrijwilligerswerk, telefoonnummer: 070 - 754 6000 of per mail naar yvonne.jansen@florence.nl
Solliciteer direct

Over Florence

Gezondheid en Zorg. Dat is waarvoor ruim 3.700 medewerkers en ruim 1.700 vrijwilligers van Florence zich iedere dag inzetten. Zo’n 35.000 inwoners van Delft, Den Haag, Rijswijk, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar maken gebruik van de ondersteuning van Florence. De dienstverlening omvat onder meer thuiszorg, verzorgingshuiszorg, verpleeghuiszorg, advisering en gemaksdiensten.