Wij zijn Florence. Wij zijn ouderenzorg.

Wij zijn Florence. Iedereen die ons nodig heeft, kan op ons rekenen. Wij staan altijd aan. We zeggen ja als het kan, en nee als het moet. We zijn doeners, doorzetters en doordenkers. We zijn de gulle lach van Nellie. De leergierigheid van Julia. De expertise van Angelique. De rust van Misha. En de aanmoediging van Bart. We zijn een team. In goede en in slechte tijden. Van Rijswijk tot Loosduinen. Van Escamp tot Wassenaar. Wij zijn Florence. Wij zijn ouderenzorg.

Renee_381 - testimonial

Wij zijn het enthousiasme van Renee

‘Ik ga nóóit in de zorg werken!’ riep ik na een snuffelstage op m’n 14e. Ik vond het nogal intens. Na mijn middelbare school gaf ik het toch nog een kans en daar ben ik nu heel blij om. Binnen Florence ben ik doorgestroomd van helpende tot coördinerend verpleegkundige. Mijn functie is super dynamisch met veel verschillende rollen. Ik bewaak onder andere de zorg, organiseer multidisciplinaire overleggen en coach medewerkers, leerlingen en stagiaires. Mijn geluk is dat ik de goede mensen op mijn pad heb gehad, die wat in mij zagen. Ik probeer dat nu te zijn voor iedereen die ik begeleid, en hen te laten uitblinken op hun niveau. Zelf blijf ik ook doorgroeien. Toen ik laatst het aanbod kreeg van Florence om de studie management in de zorg te doen, zei ik in mijn enthousiasme gelijk ja. Pas daarna zag ik dat het een deeltijdopleiding op hbo-niveau was. Best pittig, maar ontzettend interessant om precies te weten waarom we doen wat we doen als organisatie. Maar het meest leer ik van de cliënten. Hun levensverhalen zijn mijn grootste inspiratiebron.

 

Zoek vacatures
Laura_146 - testimonial

Wij zijn de lach van Laura

Ik wist altijd dat ik de ouderenzorg in wilde. In het Friese woonzorgcentrum waar mijn moeder werkte, speelde ik al spelletjes met de ouderen. Een paar jaar geleden verhuisde ik naar Den Haag. Op mijn Facebookoproep dat ik werk zocht, reageerde iemand van Florence. Inmiddels werken we in hetzelfde huis en zijn we vriendinnen geworden. Mijn team is heel close, dat krijgen we vaak terug van tijdelijke krachten. We werken goed samen in een warme sfeer. Een fijne basis om als leerling-verzorgende steeds zelfverzekerder te worden in mijn werk. Mijn doel is om mensen te ondersteunen bij wat ze zelf niet meer kunnen, zonder dat ze zich bezwaard voelen. En dat wordt gewaardeerd. Ze zeggen vaak dat ze vrolijk van me worden. Ik ben ook echt van de Haagse mentaliteit gaan houden. Ouderen zijn hier open en modern en geïnteresseerd. Ik weet veel van hen maar zij ook van mij. Die persoonlijke klik maakt dat ik helemaal mezelf kan zijn.

 

Zoek vacatures
Monique_142- testimonial

Wij zijn de passie van Monique

Ik hou van mijn werk als verzorgende in woonzorgcentrum Duinstede in Wassenaar. Het is geweldig om ouderen een zo goed mogelijke dag te geven. Met veel gezelligheid en goede verzorging. Al krijgen bewoners soms niet zoveel meer mee, je merkt toch herkenning. Een vertrouwd gezicht geeft hen rust. Ook met de familie krijg je een band. Mantelzorgers komen met vragen bij je en het is fijn om er ook voor hen te zijn. Pasgeleden dacht ik, ga ik dit tot m’n 67e doen? Met pijn in het hart besloot ik mijn baan bij Florence op te zeggen. Het was nu of nooit. Precies drie dagen heb ik bij een bakkertje gewerkt, iets wat ik altijd al wilde. Maar dat bracht me niet wat ik had gehoopt. Ook had ik direct heimwee naar de bewoners en het team. Ondertussen kreeg ik steeds appjes van collega’s met ‘Mo, we missen je nu al!’. In het weekend schreef ik mijn manager of ik terug mocht komen. Ze zei dat ze nog nooit zo blij was geweest met een werkmailtje op zondag: ‘Jij hoort gewoon hier.’

 

Zoek vacatures
Shanna_Z9A1087 - testimonial

Wij zijn de ontwikkeling van Shanna

Ik wist niet wat ik wilde worden, maar mijn vriendinnen vonden de opleiding verpleegkunde bij me passen. Dat pakte goed uit. Tijdens mijn eerste stage werd ik verliefd op het werk. Ik vond het zo ontzettend leuk om voor oudere mensen te zorgen. Sindsdien heb ik nooit meer getwijfeld. Ik vind het fijn dat Florence een grote professionele organisatie is. Met eigen therapeuten, eigen wondconsulenten en een eigen ouderenpoli. Het is hier gewoon allemaal goed geregeld. En de thuiszorg is veel diverser dan je denkt. Alles wat ik geleerd heb tijdens mijn studie kan ik in mijn werk als wijkverpleegkundige kwijt. De zorg die we thuis bieden wordt steeds complexer, maar ook interessanter. Om mensen na een ziekenhuisopname thuis te kunnen behandelen, loop ik soms mee in het ziekenhuis. Dat is voor iedereen fijn. Voor de patiënt, die sneller naar huis kan. Voor het ziekenhuis, omdat ze weer een bed vrij hebben. En voor het team is het leuk om iets nieuws te leren. Het heeft me verrast dat je je in de thuiszorg zo goed kunt ontwikkelen.

 

Zoek vacatures
LindaW_550 - testimonial

Wij zijn de motivatie van Linda

Ik zorg mijn hele leven al graag voor anderen. Op m’n 11e deed ik al de boodschappen voor de buurvrouw. Toen ik een schoonmaakbaan had in de thuiszorg, kwam ik vaak de helpenden tegen en hoorde ik dat ze nog mensen zochten. Het mooie aan Florence is dat je onder aan de ladder kunt beginnen. Al werkend haal je steeds meer papieren en het is goed te combineren met je gezin. Toen ik het diploma helpende eenmaal had, zag ik anderen wonden verzorgen en overleggen met huisartsen en ik dacht: dat kan ik ook. Dus leerde ik weer door. Nu, als coördinerend verpleegkundige, denk ik mee over complexe zorgvragen, zorg ik dat alles goed loopt en coach en motiveer ik het team. Ook de mantelzorgers zijn belangrijk. Als je de familie warm ontvangt, weten ze ook dat de zorg voor hun vader of moeder goed zit. En dat zit het zeker want ik hou van mijn cliënten. Van hoe zij naar het leven kijken. De rust die ze uitstralen. Je doet dit werk met liefde of je doet het niet.

 

Zoek vacatures
LindaC_Z9A1027 - testimonial

Wij zijn de lessen van Linda

Je kunt zoveel leren van oudere mensen. ‘Kind, geniet hoor,’ zeggen ze, ‘Het leven gaat snel’. Andersom vind ik het fijn om hen in hun waarde te laten. Als iemand op z’n 100e nog wil roken in z’n eigen huis, waarom niet? En met een cliënt wandelen die heel weinig buiten komt, geeft ontzettend veel voldoening. Ik werk in de thuiszorg in de aanleunwoningen van de Mantel. Zo heb ik het beste van twee werelden. Je kunt nog even het zorgcentrum in wippen om iets te regelen met de manager of therapeuten. De lijntjes zijn kort. Je moet voor dit werk wel open zijn en een vriendelijke uitstraling hebben. Mensen willen een praatje, een luisterend oor. Als ik op een verjaardag over de thuiszorg vertel, vind ik het belangrijk om te laten zien hoe bijzonder het is. En zoveel meer dan alleen maar helpen douchen en aankleden. Als ik een weekje weg ben, hoor ik: ‘Ik heb je gemist!’. Op welke andere werkplek word je zo verwelkomd?’

 

Zoek vacatures
Bram_641 - testimonial

Wij zijn de mindset van Bram

Toen ik klaar was met het VMBO zei m’n vader: is de zorg niets voor jou? Hij had gezien hoe ik omging met mijn dementerende opa in het verzorgingshuis. En hij kreeg gelijk. Ik begon in de thuiszorg, wat niet helemaal mijn ding was. Maar na een stage in een woonzorgcentrum van Florence, werd ik al snel gevraagd om te blijven. Nu werk ik er en ga ik nog één dag in de week naar school. Ik heb op verschillende afdelingen gewerkt, waaronder een jaar op de afdeling Psychiatrische Geriatrie (PG). Dat vind ik geweldig. Je leert er hoe je met mensen om moet gaan. Alles draait om mindset. Meeleven, meespelen, flexibel zijn. Mijn omgeving is verbaasd dat ik zoveel geduld kan opbrengen. Als één van mijn vrienden te laat komt, ben ik al chagrijnig. Maar voor oudere mensen voel ik empathie. Er is hier ook nooit haast. Wil iemand langer in bed blijven? Dan kan dat. Dit werk maakt me positief en rustig.

 

Zoek vacatures
Jeanet_285 - testimonial

Wij zijn het inlevingsvermogen van Jeanet

In een hospice bied je heel andere zorg dan in verpleeg- of ziekenhuizen. Het is palliatieve terminale zorg, dus voor mensen met een korte levensverwachting. Persoonlijk weet ik niet hoe het voelt als je nog maar kort hebt te leven. Juist dat heeft mij gemotiveerd om te zoeken naar wat voor zorg je bijvoorbeeld aan je eigen moeder zou willen geven. Die zorg probeer ik hier te bieden. Zorg die warm, liefdevol én professioneel is: artsen, verpleegkundigen, coördinatoren en vrijwilligers werken hier als één team samen. De dood hoort bij het leven en in mijn werk kan ik helpen om het draaglijk te maken. Zorgen dat de mensen die in het hospice verblijven het laatste stukje van hun leven zichzelf kunnen zijn. Ook de begeleiding van familie en naasten is een belangrijke taak. Er is een mooie uitspraak: ‘Bij palliatieve zorg draait het om leven aan de dagen toe te voegen in plaats van dagen aan het leven’. Het draait om comfort en kwaliteit in de laatste levensfase. Dat is een expertise, en bij Florence word je gestimuleerd om er beter in te worden. Hiervoor worden wij geschoold in het werkgebied en we volgen symposia, klinische lessen en webinars over palliatieve zorg. Hospice Het Vliethuys, één van de twee hospices waar een team van Florence werkzaam is en waar ik werk, bestaat nu 20 jaar. Als verpleegkundige is dit waar mijn hart is komen te liggen. Zorg met een gouden randje.

 

Zoek vacatures
Frieda_097 - testimonial

Wij zijn de gedrevenheid van Frieda

Als je als verpleegkundige meer wilt meemaken, dan moet je bij het Florence Contactcentrum zijn. Voor mij komt alles hier samen. Mijn jarenlange ervaring van thuiszorg tot verpleegkundige in het ziekenhuis. Mijn liefde voor de zorg en mijn organisatietalent. Met het team zijn we de eerste contactpersoon om problemen op te lossen. Heel Florence komt bij ons binnen. We bieden zorg op afstand voor ouderen die nog thuis wonen. Maar ook als iemand voor een ouder een plekje zoekt, denk ik mee. Het is fysiek niet zwaar maar mentaal moet je wel wat aankunnen. Je staat altijd ‘aan’, zeker als je crisisdienst hebt. Als iemand op het alarmknopje drukt, beslis jij. Bel je de ambulance? Het alarmteam? Of is een luisterend oor genoeg? Dat is een grote verantwoordelijkheid maar je hebt altijd je team naast je. Het is vooral ongelooflijk dankbaar werk. Mensen voelen zich gesteund. Soms krijg ik ouderen aan de lijn die ik ooit verzorgd heb in de wijk. Dan is de cirkel helemaal rond.

 

Zoek vacatures
Thijs_428 - testimonial

Wij zijn het teamgevoel van Thijs

Ambulanceverpleegkundige worden, dat was mijn droom als kind. Mijn vader heeft vaak operaties gehad en ik wilde altijd als eerste naar hem toe in het ziekenhuis. Als hij thuis was, nam ik de zorg over. Ik ben via een stage bij Florence terechtgekomen. En eenmaal binnen krijg je zoveel mogelijkheden, dan wil je echt niet meer weg. Van werken en leren, groei je het meest. Als leerling-verpleegkundige kreeg ik direct veel verantwoordelijkheden en werd ik goed begeleid. Je leert ook van elkaar, er zijn hier geen niveauverschillen. We zijn één team: van de voedingsassistente tot en met de verpleegkundige of activiteitenbegeleider. Er wordt hier niet zomaar iemand aangenomen. Iemand loopt mee, en dan mag het hele team feedback geven. Zulke kleine dingen, bevorderen het niveau én de sfeer van de hele afdeling.

 

Zoek vacatures
Lara_149 - testimonial

Wij zijn de kracht van Lara

In de ouderenzorg werken, doe je met hart en ziel. Ik ook. Maar het fijne van werken bij Florence is dat je zelf ook beter wordt. Je groeit door en bepaalt zelf de stappen die je maakt. Nu ben ik tevreden in m’n functie  als coördinerend verpleegkundige, maar ik zie mezelf verder en verder groeien. En als een afdeling je niet bevalt qua doelgroep, dan kun je switchen. Met een ander team en andere behandelaren is het dan of je op een totaal andere plek werkt. Tijdens mijn opleiding verpleegkunde heb ik twee kinderen gekregen terwijl mijn man ook studeerde. Ik heb doorgezet en voelde me een powervrouw maar het was pittig. Ik ben erg blij met hoever ik tot nu toe ben gekomen. Wat er ook gebeurt, ik wil er zijn voor de cliënten en collega’s. Een goede persoonlijke uitstraling hebben is daar ook onderdeel van als je in de zorg werkt. Een positieve houding of humeur kan iemands dag maken.  In ons multiculturele huis werken collega’s  van verschillende culturen. Wie je ook bent, je voelt je hier thuis.

 

Zoek vacatures
Juliette_068 - testimonial

Wij zijn de organisatieskills van Juliëtte

Toen ik als verpleegkundige in het ziekenhuis werkte, wisten vrienden precies wat ik deed. Nu moet ik het uitleggen. Maar ik vind mijn werk als bij Florence tien keer leuker, dus ik praat er graag over. Met mijn team ben ik de eerste contactpersoon als ouderen niet meer thuis kunnen wonen. We kijken eerst naar wat wél kan en helpen ouderen de goede richting op. Moet er thuiszorg geregeld? Dan regelen we dat. Is de situatie nijpend? Dan overleggen we met huisarts of ziekenhuis. Mijn ervaring en expertise in de zorg, zet ik nu op een praktische manier in. Ik hou van de dynamiek en het team is fantastisch - met leuke, sterke karakters. Je beheert je eigen casussen maar kunt altijd sparren. En vergeleken met het ziekenhuis is Florence een warm bad. Ik kwam hier binnen en kreeg direct een assessment. Dat werd een van de leukste gesprekken die ik ooit heb gehad.

 

Zoek vacatures
Tyrone_Z9A4188 - testimonial

Wij zijn de eigenzinnigheid van Tyrone

Mensen wonen steeds langer thuis. Ik vind het fijn dat ik daar een steentje aan bij kan dragen. In de thuiszorg bij Florence kun je iemand de volle aandacht geven. Ik hou van de vrijheid die dit werk me geeft. Tussen cliënten door kan ik even mijn hoofd leegmaken op de fiets of in de auto. Wat ik doe is helpen bij de dagelijkse handelingen, zoals douchen en aankleden. Maar ook wondzorg, botbreuken en diabeteszorg komen voorbij. Eigenlijk bijna alle zorg die je in het ziekenhuis verleent. Ook al heb je veel eigen vrijheid, je werkt nauw samen met het team. We starten elke dag samen op kantoor en appen of bellen tussendoor vaak om te overleggen. Ouderen kunnen lekker koppig en eigenzinnig zijn, daar moet ik altijd om lachen omdat ik het in mezelf herken. Bij de een moet het bestek zus worden opgeborgen, bij de ander weer zo. Als er iets is dat je in dit vak leert, dan is het wel om mensen te accepteren hoe ze zijn.

 

Zoek vacatures
Mulu_230 - testimonial

Wij zijn het zorghart van Mulu

Toen ik vanuit Ethiopië net in Nederland kwam, had ik het zwaar. Ik sliep in het asielzoekerscentrum in een caravan met zes mensen die ik niet kende. We spraken elkaars taal zelfs niet. Maar die tijd heeft mij ook de kracht gegeven om door te zetten. Ik deed vrijwilligerswerk om mezelf bezig te houden en Nederlands te leren. Het deed me goed om oudere mensen te helpen met boodschappen en aandacht. Zo goed dat ik door wilde in de zorg, terwijl ik in Ethiopië secretaresse was. Zodra ik mijn verblijfsvergunning kreeg, startte ik in de thuiszorg bij Florence. Nu, vijf jaar, later ben ik in opleiding tot verzorgende IG en ik ben nog lang niet uitgeleerd. Florence is een goede organisatie, waar je kansen krijgt om te groeien. De bewoners zijn voor mij de opa’s en oma’s die ik niet meer dichtbij me heb. ‘Jij bent een goede zuster. We moeten zuinig op jou zijn!’ Zulke mooie dingen hoor ik elke dag.

 

Zoek vacatures
Soumia_313 - testimonial

Wij zijn de scherpe blik van Soumia

Ik ben twaalf jaar geleden als leerling-verzorgende begonnen en binnen Florence doorgegroeid. Ze helpen je hier om de juiste stappen te maken. Als coördinerend verpleegkundige heb ik de verantwoordelijkheid om de zorg goed te laten verlopen. Ik vind het leuk om collega’s op de juiste weg te sturen op een manier waar zij blij van worden. Dat geldt ook voor de cliënten. Florence staat voor ‘het leven leiden dat je lief is’ en dat zie je hier terug. Zo hadden we een 83-jarige cliënt die per se naar huis wilde en dat hebben we kunnen regelen. Nu komt ze twee keer per week voor dagbehandeling. Even langs de fysiotherapeut, de psycholoog en ook nog langs op de afdeling voor koffie. Ik werk op een afdeling waar mensen vaak al psychoses hebben vanaf jonge leeftijd. Zij bouwen zo nauwelijks tot geen relaties op. Wij zijn hun familie geworden, ze kijken naar mij uit en ik naar hen. Als ik iemand die een moeilijke dag had, toch blij kan maken, dan heb ik mijn doel bereikt.

 

Zoek vacatures
Pieter_076

Wij zijn de creativiteit van Pieter

Mijn vriendin werkte als verpleegkundige bij Florence en kwam altijd met leuke verhalen thuis over ouderen in de wijk. Daardoor keek ik in de zorgrichting voor mijn studiekeuze. Als ergotherapeut help je mensen met een beperking weer zelfstandig te maken in het dagelijks leven. Daar zet je een hulpmiddel bij in of je leert iemand nieuwe vaardigheden. Vaak zijn de beste oplossingen het simpelst. Een badjas aantrekken na het douchen in plaats van afdrogen bijvoorbeeld, als iemand dat na een operatie nog even niet zelf kan. Dat creatieve, dat spreekt mij enorm aan. Het is mooi om het leven van ouderen een stukje gemakkelijker te maken. Vooral als ze een concrete vraag hebben, zijn ze zo ontzettend blij als het gelukt is om een oplossing te vinden. Zelf vind ik het ook leuk om in verschillende huishoudens te kijken. Inmiddels kom ík dus met de leuke verhalen thuis.

Zoek vacatures
Julia_540

Wij zijn de leergierigheid van Julia

Via een kennis solliciteerde ik bij het huis waar ik nu werk. ‘Voor ouderen zorgen? Hoe dan?’ dacht ik. Ik was 19 en zenuwachtig zo zonder enige ervaring, maar na drie dagen was ik al om. De sfeer is zo relaxed en warm. Je hebt meteen het gevoel: hier kan ik iets voor een ander betekenen. Leren en werken is soms zwaar maar het voordeel is dat je al heel goed van dichtbij ziet wat je later gaat doen. Zo kun je jezelf ontwikkelen tot een goede verpleegkundige. Ik denk dat je meer leert op deze manier dan vanuit de schoolbanken en een stage hier en daar. Je krijgt feeling met de cliënten en kunt de lesstof toetsen aan de praktijk. Je wordt bij Florence echt als medewerker gezien, en leert van je collega’s én de bewoners. Het is zo bijzonder als je werkplek huiselijk is. Er wordt elke dag veel gelachen. Mijn doel is om ouderen, die al zoveel hebben meegemaakt, een zo fijn mogelijk dag te geven. Daar sta ik voor op.

 

Zoek vacatures
Nellie_Z9A3878 - testimonial

Wij zijn de gulle lach van Nellie

Ik schijn een soort rust uit te stralen en ben van nature vrolijk. Dat helpt wel hoor, als je in de thuiszorg werkt. Ik ben vaak de enige die een oudere die dag ziet, dan wil ik er wel wat van maken. Als we dan weer lekker hebben kunnen lachen, ga ik met een goed gevoel weg. Naast de verpleegtechnische handelingen, zoals injecteren of een katheter zetten, ben ik verantwoordelijk voor het verplegen, verzorgen en
begeleiden van zieken en ouderen. Ik coördineer alle zorgtaken voor mensen in uiteenlopende situaties die niet altijd makkelijk zijn. Maar ik hou van de uitdaging om de juiste zorg te kunnen bieden. Daarbij maak ik iemand altijd graag zo comfortabel mogelijk. Toen ik net begon in de thuiszorg, verraste het me hoe leuk ouderen zijn. Ik geniet van hun bijzondere verhalen en achtergronden. Ook mijn team is hecht en warm. We starten elke dag samen op kantoor, komen aan het einde van de dag weer samen en kennen elkaar goed. Ik werk al 29 jaar bij Florence. De fijne sfeer die er in zat toen het begon, is er nog steeds.

 

Zoek vacatures
AnneLaura_2045

Wij zijn het talent van Anne-Laura

Zorgen voor anderen, dat zit gewoon in me. Na een paar jaar thuiszorg ben ik op de afdeling jonge mensen met dementie begonnen als verpleegkundige. Toen ik kon invallen voor de coördinerend verpleegkundige, greep ik mijn kans. Organiseren is iets waar ik van hou en waar ik goed in ben. Nu is het mijn beroep geworden, in combinatie met de zorg. De functie bracht extra verantwoordelijkheden met zich mee: ik regel alles rondom de zorg. Van personeelszaken, in nauw contact met het management, en behandelaren tot de planning van het dienstrooster. Ik geniet vooral van de driehoek die je met mantelzorgers vormt. Die zijn zó belangrijk. Het is ongelooflijk hoe snel ouderen je hart in sluipen. Je krijgt er in dit werk een extra familie bij. Bewoners zijn continu blij als ze me weer zien. Dat geeft me zo’n warm gevoel. Daardoor blijft het elke dag weer leuk om naar het werk te komen.

 

Zoek vacatures
Patrick_2322

Wij zijn de positieve vibe van Patrick

‘Florence is mijn tweede huis’, zeg ik wel eens. Ik ben hier op mijn zestiende komen werken. Eerst via stages en nu als verzorgende IG. Ik ben verantwoordelijk voor de verzorging van mensen met dementie. Dat gaat van wassen en aankleden tot medicijnen klaarleggen en geven. Daarnaast geef ik sportlessen aan de bewoners. Ik kwam zelf met het idee en mocht er een opleiding voor volgen. Zelf ben ik veel in de sportschool te vinden, en dat gun ik ouderen ook. Ik geloof dat sporten een soort medicatie is voor ouderen. Het is de toekomst. Omdat ik ook de zorg doe, krijg ik een nog betere band met bewoners. Een cliënt van ongeveer vijftig jaar kan niet meer zelfstandig hardlopen. Hij miste dat enorm. Ik ben blij dat ik ervoor kan zorgen dat hij dat toch weer kan doen. Onder het rennen, praten we over allemaal dingen van vroeger, familiezaken. Zo leef je met iemand mee, dat vind ik heel bijzonder.

 

Zoek vacatures
Angelique_664

Wij zijn de expertise van Angelique

Als regieverpleegkundige op de afdeling Revalidatie doe ik bijna geen moment hetzelfde. Ik draai ’s ochtends op de vloer in de zorg mee en ’s middags heb ik overleg met collega’s of familie van cliënten. Het ene moment buig ik me over een complexe zorgvraag – bijvoorbeeld een cliënt die te kampen heeft met een beenbreuk maar ook verwardheid – het volgende moment werk ik de nieuwe stagiair in. Het werk is intens, je moet echt je mannetje kunnen staan. Maar dat past wel bij me. Ik zit niet voor niets al vijfentwintig jaar in het vak. En de samenwerking met verschillende disciplines, het teamgevoel binnen Florence, is ontzettend sterk. Zeker tijdens de coronaperiode, waarin we herstellende patiënten opvingen, hebben we met het hele team gebuffeld. Niks hiërarchie of dokter zus en zuster zo. Gewoon samen klaarstaan voor de ouderen die onze hulp goed kunnen gebruiken. Hoe mooi is dat?

 

Zoek vacatures
Cora_Z9A7588

Wij zijn de toewijding van Cora

Ik werk twintig jaar als wijkverzorgende en ik zou niet anders willen. Je komt bij zo veel verschillende mensen en je doet zo veel verschillende dingen. Mijn leidinggevende vraagt wel eens of ik nog een opleiding wil volgen, maar dit is gewoon mijn ding. Lekker verzorgen en een praatje maken ondertussen. Heerlijk. Veel cliënten verzorg ik al jaren, dan bouw je echt een band op. Je hoort veel over werkdruk in de zorg, maar ik heb er geen last van. Je werkt vanuit je hart hè, en ik kan gelukkig bij Florence iedere cliënt genoeg aandacht geven. Mensen zijn blij je te zien en dankbaar. Als iemand zich beter voelt omdat ik langs ben geweest, máákt dat weer mijn dag. Het fijne aan wijkverpleging vind ik de vrijheid. Je hebt je eigen route, in je eigen buurt vaak – ik kom zelf uit Leidschendam. Als het me gegeven is, blijf ik dit tot mijn pensioen doen.

 

Zoek vacatures
Saloua_Z9A7452

Wij zijn de vakkennis van Saloua

Ik begon bij Florence als gastvrouw, en wilde direct verder leren. Mensen denken bij ouderenzorg meteen aan ‘billen wassen’. Terwijl het hygiënestuk zo’n klein onderdeel is van het werk. Ik zorg dat ouderen hun medicijnen krijgen, doe wondverzorging en observeer of ze goed in hun vel zitten. En ik ben eerste contactpersoon voor familie en behandelaren. Ik zie mijn werk niet als werk. Echt, we hebben zulke leuke cliënten in ons multiculturele woonzorgcentrum. ‘Waar was je nou?’, roepen ze als ik een paar dagen vrij ben geweest. Je wordt meteen gemist. Ook het medische stuk spreekt me aan. Het is geweldig als een wond geneest dankzij jou en het raakt me hoe je er iemands leven mee verbetert. Dat een vrouw die wekenlang op haar kamer moest blijven, eindelijk weer gezellig beneden met andere bewoners contact kan hebben. Dan denk ik: ja, dáár heb ik al die jaren zo hard voor geleerd.

 

Zoek vacatures
Daisy_274

Wij zijn de skills van Daisy

Ik werk als wijkverpleegkundige in de thuiszorg. In de thuiszorg kun je al je vaardigheden als verpleegkundige kwijt. Van diabetes tot wondzorg, alles komt voorbij. Ik heb ook regelmatig overleg met andere disciplines, zoals de huisarts, apotheek of wondconsulenten. Het is fijn om samen één team rond de cliënt te vormen. Maar het belangrijkste in dit werk is volgens mij: geduld. Ik merk dat veel cliënten het prettig vinden als je een luisterend oor kunt bieden. Je komt bij mensen langs die heel veel hebben meegemaakt in hun leven. Ik vind het superinteressant om hun verhaal aan te horen en zie het als mijn missie om hen een gevoel van eigenwaarde en regie te laten houden. Werken bij ouderen thuis gaat zoveel verder dan alleen maar verzorging. Je speelt, soms jarenlang, een ontzettend grote rol in hun leven. Ik ben altijd weer dankbaar voor het vertrouwen dat ik krijg.

 

Zoek vacatures
Bart_1919

Wij zijn de aanmoediging van Bart

Als fysiotherapeut behandel ik ouderen bij het revalideren. Bijvoorbeeld na een operatie of als gevolg van een aandoening. Fysiotherapie voor ouderen is heel complex omdat er zoveel meer bij komt kijken. Vaak behandelen we meerdere aandoeningen tegelijk die met kwetsbaarheid en leeftijd te maken hebben. Dat maakt elk revalidatietraject weer anders. Ik heb bewust gekozen voor ouderenzorg en een driejarige opleiding geriatrische fysiotherapie gevolgd, deels vergoed door Florence. Ik verbaas me over de veerkracht van oudere mensen. Je hebt cliënten die je aan het hart gaan. Bijvoorbeeld een mevrouw die na een herseninfarct een niveau haalde dat we nooit voor mogelijk hadden gehouden. Mede dankzij drie keer fysiotherapie per week. Ze was in tranen omdat het haar gelukt was om toch weer te lopen. Het hele zorgteam stond erbij te klappen, dat was een fantastisch moment.

 

Zoek vacatures

Vacature-alarm

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe vacatures? Stel een vacature-alarm in!

Werken in de ouderenzorg? Bekijk de vacatures!

Werken bij Florence is werken in de top van de ouderenzorg. Met de meeste specialismen onder één dak en innovatieve behandelmethoden. Of je nu in de wijk wilt werken of in een woonzorgcentrum. Als verzorgende of specialist. Bij ons haal je alles uit je vak.

Solliciteer nu op een van onze vacatures!