Intramuraal

Wij zijn de intramurale zorgteams van Florence. Binnen onze locaties helpen we de bewoners om zoveel mogelijk het leven te leiden dat hen lief is. We luisteren naar hun verhalen én nemen de tijd. We zijn er voor mensen met een geestelijke en/of lichamelijke problematiek. Daarnaast hebben we diverse specialisaties: complexe psychogeriatrie en somatiek, geriatrische revalidatiezorg, gerontopsychiatrie, Parkinson, Jonge mensen met dementie en Observatie en Onderzoek. We staan klaar binnen zestien woonzorgcentra, verpleeghuizen en revalidatiecentra in Den Haag, Rijswijk, Voorburg, Leidschendam...

Bart_1919

Wij zijn de aanmoediging van Bart

Als fysiotherapeut behandel ik ouderen bij het revalideren. Bijvoorbeeld na een operatie of als gevolg van een aandoening. Fysiotherapie voor ouderen is heel complex omdat er zoveel meer bij komt kijken. Vaak behandelen we meerdere aandoeningen tegelijk die met kwetsbaarheid en leeftijd te maken hebben. Dat maakt elk revalidatietraject weer anders. Ik heb bewust gekozen voor ouderenzorg en een driejarige opleiding geriatrische fysiotherapie gevolgd, deels vergoed door Florence. Ik verbaas me over de veerkracht van oudere mensen. Je hebt cliënten die je aan het hart gaan. Bijvoorbeeld een mevrouw die na een herseninfarct een niveau haalde dat we nooit voor mogelijk hadden gehouden. Mede dankzij drie keer fysiotherapie per week. Ze was in tranen omdat het haar gelukt was om toch weer te lopen. Het hele zorgteam stond erbij te klappen, dat was een fantastisch moment.

Zoek vacatures
Patrick_2322

Wij zijn de positieve vibe van Patrick

‘Florence is mijn tweede huis’, zeg ik wel eens. Ik ben hier op mijn zestiende komen werken. Eerst via stages en nu als verzorgende IG. Ik ben verantwoordelijk voor de verzorging van mensen met dementie. Dat gaat van wassen en aankleden tot medicijnen klaarleggen en geven. Daarnaast geef ik sportlessen aan de bewoners. Ik kwam zelf met het idee en mocht er een opleiding voor volgen. Zelf ben ik veel in de sportschool te vinden, en dat gun ik ouderen ook. Ik geloof dat sporten een soort medicatie is voor ouderen. Het is de toekomst. Omdat ik ook de zorg doe, krijg ik een nog betere band met bewoners. Een cliënt van ongeveer vijftig jaar kan niet meer zelfstandig hardlopen. Hij miste dat enorm. Ik ben blij dat ik ervoor kan zorgen dat hij dat toch weer kan doen. Onder het rennen, praten we over allemaal dingen van vroeger, familiezaken. Zo leef je met iemand mee, dat vind ik heel bijzonder.

Zoek vacatures
AnneLaura_2045

Wij zijn het talent van Anne-Laura

Zorgen voor anderen, dat zit gewoon in me. Na een paar jaar thuiszorg ben ik op de afdeling jonge mensen met dementie begonnen als verpleegkundige. Toen ik kon invallen voor de coördinerend verpleegkundige, greep ik mijn kans. Organiseren is iets waar ik van hou en waar ik goed in ben. Nu is het mijn beroep geworden, in combinatie met de zorg. De functie bracht extra verantwoordelijkheden met zich mee: ik regel alles rondom de zorg. Van personeelszaken, in nauw contact met het management, en behandelaren tot de planning van het dienstrooster. Ik geniet vooral van de driehoek die je met mantelzorgers vormt. Die zijn zó belangrijk. Het is ongelooflijk hoe snel ouderen je hart in sluipen. Je krijgt er in dit werk een extra familie bij. Bewoners zijn continu blij als ze me weer zien. Dat geeft me zo’n warm gevoel. Daardoor blijft het elke dag weer leuk om naar het werk te komen.

 

Zoek vacatures
Angelique_664

Wij zijn de expertise van Angelique

Als regieverpleegkundige op de afdeling Revalidatie doe ik bijna geen moment hetzelfde. Ik draai ’s ochtends op de vloer in de zorg mee en ’s middags heb ik overleg met collega’s of familie van cliënten. Het ene moment buig ik me over een complexe zorgvraag – bijvoorbeeld een cliënt die te kampen heeft met een beenbreuk maar ook verwardheid – het volgende moment werk ik de nieuwe stagiair in. Het werk is intens, je moet echt je mannetje kunnen staan. Maar dat past wel bij me. Ik zit niet voor niets al vijfentwintig jaar in het vak. En de samenwerking met verschillende disciplines, het teamgevoel binnen Florence, is ontzettend sterk. Zeker tijdens de coronaperiode, waarin we herstellende patiënten opvingen, hebben we met het hele team gebuffeld. Niks hiërarchie of dokter zus en zuster zo. Gewoon samen klaarstaan voor de ouderen die onze hulp goed kunnen gebruiken. Hoe mooi is dat?

Zoek vacatures
Saloua_Z9A7452

Wij zijn de vakkennis van Saloua

Ik begon bij Florence als gastvrouw, en wilde direct verder leren. Mensen denken bij ouderenzorg meteen aan ‘billen wassen’. Terwijl het hygiënestuk zo’n klein onderdeel is van het werk. Ik zorg dat ouderen hun medicijnen krijgen, doe wondverzorging en observeer of ze goed in hun vel zitten. En ik ben eerste contactpersoon voor familie en behandelaren. Ik zie mijn werk niet als werk. Echt, we hebben zulke leuke cliënten in ons multiculturele woonzorgcentrum. ‘Waar was je nou?’, roepen ze als ik een paar dagen vrij ben geweest. Je wordt meteen gemist. Ook het medische stuk spreekt me aan. Het is geweldig als een wond geneest dankzij jou en het raakt me hoe je er iemands leven mee verbetert. Dat een vrouw die wekenlang op haar kamer moest blijven, eindelijk weer gezellig beneden met andere bewoners contact kan hebben. Dan denk ik: ja, dáár heb ik al die jaren zo hard voor geleerd.

Zoek vacatures

Vacature alarm

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe vacatures? Stel een vacature alarm in!

Werken in de ouderenzorg? Bekijk de vacatures!

Werken bij Florence is werken in de top van de ouderenzorg. Met de meeste specialismen onder één dak en innovatieve behandelmethoden. Of je nu in de wijk wilt werken of in een woonzorgcentrum. Als verzorgende of specialist. Bij ons haal je alles uit je vak. 

Solliciteer nu op een van onze vacatures!