Thuiszorg

Wij zijn de thuiszorgteams van Florence. Wij komen thuis bij een gevarieerde groep cliënten met een uiteenlopende zorgvraag. We bieden diverse vormen van ouderenzorg. Zowel chronisch als kortdurend. Met zorg en ondersteuning zijn we er altijd. Voor onder meer mensen met dementie of lichamelijke problemen. Geen enkele werkdag is hetzelfde. We staan klaar met onze wijkteams in Den Haag, Rijswijk, Leidschendam, Voorburg, Voorschoten en Wassenaar. Samen maken we met de thuiszorg het leven van onze cliënten makkelijker. 

 

 

Bart_1919

Wij zijn de aanmoediging van Bart

Als fysiotherapeut behandel ik ouderen bij het revalideren. Bijvoorbeeld na een operatie of als gevolg van een aandoening. Fysiotherapie voor ouderen is heel complex omdat er zoveel meer bij komt kijken. Vaak behandelen we meerdere aandoeningen tegelijk die met kwetsbaarheid en leeftijd te maken hebben. Dat maakt elk revalidatietraject weer anders. Ik heb bewust gekozen voor ouderenzorg en een driejarige opleiding geriatrische fysiotherapie gevolgd, deels vergoed door Florence. Ik verbaas me over de veerkracht van oudere mensen. Je hebt cliënten die je aan het hart gaan. Bijvoorbeeld een mevrouw die na een herseninfarct een niveau haalde dat we nooit voor mogelijk hadden gehouden. Mede dankzij drie keer fysiotherapie per week. Ze was in tranen omdat het haar gelukt was om toch weer te lopen. Het hele zorgteam stond erbij te klappen, dat was een fantastisch moment.

Zoek vacatures
Daisy_274

Wij zijn de skills van Daisy

Ik werk als wijkverpleegkundige in de thuiszorg. In de thuiszorg kun je al je vaardigheden als verpleegkundige kwijt. Van diabetes tot wondzorg, alles komt voorbij. Ik heb ook regelmatig overleg met andere disciplines, zoals de huisarts, apotheek of wondconsulenten. Het is fijn om samen één team rond de cliënt te vormen. Maar het belangrijkste in dit werk is volgens mij: geduld. Ik merk dat veel cliënten het prettig vinden als je een luisterend oor kunt bieden. Je komt bij mensen langs die heel veel hebben meegemaakt in hun leven. Ik vind het superinteressant om hun verhaal aan te horen en zie het als mijn missie om hen een gevoel van eigenwaarde en regie te laten houden. Werken bij ouderen thuis gaat zoveel verder dan alleen maar verzorging. Je speelt, soms jarenlang, een ontzettend grote rol in hun leven. Ik ben altijd weer dankbaar voor het vertrouwen dat ik krijg.

Zoek vacatures
Cora_Z9A7588

Wij zijn de toewijding van Cora

Ik werk twintig jaar als wijkverzorgende en ik zou niet anders willen. Je komt bij zo veel verschillende mensen en je doet zo veel verschillende dingen. Mijn leidinggevende vraagt wel eens of ik nog een opleiding wil volgen, maar dit is gewoon mijn ding. Lekker verzorgen en een praatje maken ondertussen. Heerlijk. Veel cliënten verzorg ik al jaren, dan bouw je echt een band op. Je hoort veel over werkdruk in de zorg, maar ik heb er geen last van. Je werkt vanuit je hart hè, en ik kan gelukkig bij Florence iedere cliënt genoeg aandacht geven. Mensen zijn blij je te zien en dankbaar. Als iemand zich beter voelt omdat ik langs ben geweest, máákt dat weer mijn dag. Het fijne aan wijkverpleging vind ik de vrijheid. Je hebt je eigen route, in je eigen buurt vaak – ik kom zelf uit Leidschendam. Als het me gegeven is, blijf ik dit tot mijn pensioen doen.

Zoek vacatures

Vacature alarm

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe vacatures? Stel een vacature alarm in!

Werken in de ouderenzorg? Bekijk de vacatures!

Werken bij Florence is werken in de top van de ouderenzorg. Met de meeste specialismen onder één dak en innovatieve behandelmethoden. Of je nu in de wijk wilt werken of in een woonzorgcentrum. Als verzorgende of specialist. Bij ons haal je alles uit je vak. 

Solliciteer nu op een van onze vacatures!