florence labels

Dagvoorziening: leuke activiteiten buitenshuis

Dagvoorziening: leuke activiteiten buitenshuis

Wilt u graag thuis blijven wonen, maar zoekt u een daginvulling waarbij u een of meer dagen per week terecht kunt voor leuke activiteiten? Of zoekt u een dagvoorziening waar u met uw lichamelijke beperking en/of met uw dementie terecht kunt voor een op u afgestemde behandeling? Kom dan langs bij de Zorgwinkel.


Zoekt u een dagvoorziening

Binnen Westhoff kunnen wij u twee vormen van dagvoorziening aanbieden:

  

Dagverzorging: gezellig en niets verplicht
In de regio Rijswijk biedt Florence verschillende dagvoorzieningen aan voor mensen met een (lichamelijke) beperking en voor mensen met  (beginnende) dementie. Ook biedt Florence een dagverzorging voor alleen Surinaamse mensen. Deelname aan de dagverzorging betekent voor de deelnemers een gezellige dag uit met allerlei activiteiten. Uiteraard bent u tot niets verplicht. Als u wilt, kunt u ook een warme maaltijd tussen de middag gebruiken. Voor de mensen die thuis voor u zorgen, biedt de dagverzorging vaak wat verlichting.

 

Verschillende activiteiten
Met een kopje koffie starten we de dag en bespreken we bijvoorbeeld de actualiteiten in het nieuws. We doen groepsgesprekken, geheugentraining en spelletjes en bieden op verzoek van de deelnemers ook creatieve en culturele activiteiten. Als u wilt helpen wij u met de persoonlijke verzorging en begeleiden wij u naar huis.

Kosten
De dagverzorging wordt gefinancierd vanuit de AWBZ. Dit betekent dat er sprake moet zijn van een geldige indicatie van het CIZ om te kunnen deelnemen. Bij het doen van de aanvraag van deze indicatie kan de Florence Zorgwinkel behulpzaam zijn. Particuliere deelname aan de dagverzorging is ook mogelijk.

Aanmelden voor de dagverzorging kan via de Florence Gezondheid en Zorgwinkel Rijswijk.

 

Dagbehandeling
In verpleeghuis Westhoff in Rijswijk heeft Florence een dagbehandeling. Daar kunt u terecht voor een op uw beperking afgestemde behandeling. Dit kan zowel een lichamelijke beperking als dementie betreffen. Tussen de middag geniet u met de andere deelnemers van een warme maaltijd.

Verschillende activiteiten
Alle activiteiten op de dagbehandeling staan in het teken van actief bezig zijn. Afhankelijk van de behandeling van de cliënt staan deskundigen zoals fysiotherapeuten en logopedisten klaar. Er is een uitgebreid activiteitenprogramma met binnen- en buitenactiviteiten zoals dagjes uit, spelmiddagen of kunstzinnige bezigheden.

Kosten
De dagbehandeling wordt gefinancierd vanuit de AWBZ. Dit betekent dat er sprake moet zijn van een geldige indicatie van het CIZ om te kunnen deelnemen. Bij het doen van de aanvraag van deze indicatie kan de Florence Zorgwinkel behulpzaam zijn.

Aanmelden voor de dagbehandeling kan via de Florence Gezondheid en Zorgwinkel Rijswijk.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.
U vindt kwaliteit van leven belangrijk en wilt graag gezond, actief en op een prettige manier oud worden. Wij helpen u daar graag...
Binnen Westhoff hebben we een team van behandelaars, bestaande uit specialisten ouderengeneeskunde, logopedisten, fysiotherapeuten...
Cliënten van Florence delen graag met u hun mening over de zorg van Florence.
Heeft u een (tijdelijke) lichamelijke beperking en wilt u revalideren? Of zoekt u een plek om te wonen omdat zelfstandig wonen...
Als u of uw partner te maken heeft met dementie, dan komen er veel vragen op u af. Florence kan door haar ervaring antwoord geven...