florence labels

Ondersteuning bij dementie

Ondersteuning bij dementie

Als u of uw partner te maken heeft met dementie, dan komen er veel vragen op u af. Florence kan door haar ervaring antwoord geven op die vragen. Zo staat u er niet alleen voor.


Gezondheid en Zorgwinkel: voor al uw vragenAntwoord op uw vragen over dementie

Met vele jaren ervaring op het gebied van dementie, kunnen wij het overgrote deel van uw vragen direct beantwoorden. Ook bieden wij u passende zorg. Deze is erop gericht dat u zo lang mogelijk zelfstandig kunt blijven. Mét ondersteuning dichtbij.

  

Gezondheid en Zorgwinkel

Bij de Gezondheid en Zorgwinkel van Florence kunt u terecht met al uw vragen. Ook huisartsen en andere professionals zijn met hun vragen van harte welkom. De Zorgwinkel biedt u toegang tot alle diensten die Florence u kan bieden.

 

Casemanager
Een casemanager biedt u en uw partner en familie steun. Deze medewerker van Florence maakt u wegwijs door zorgland. U kunt uzelf of uw partner aanmelden via de Gezondheid en Zorgwinkel van Florence. De casemanager komt dan bij u thuis om samen een plan op maat te schrijven. De casemanager helpt u ook bij uw zoektocht naar de juiste specialist en een dagvoorziening. Als de dementie in een zodanig stadium komt dat thuiswonen geen optie meer is, helpt de casemanager u bij het zoeken naar de voor u meest geschikte woonvorm.

 

 

Dagvoorziening

 

Een dagvoorziening biedt u structuur, afleiding, opvang of gewoon een gezellige dag uit. Voor de mensen die voor u zorgen betekent een dagvoorziening een moment van rust. En zeker voor partners is het een moment van tijd voor henzelf. Florence biedt op verschillende locaties dagverzorging en dagbehandeling aan voor mensen met (beginnende) dementie. Enkele hiervan in de regio Rijswijk zijn: 

  • Steenvoorde in Rijswijk heeft twee locaties voor dagverzorging;
  • Westhoff in Rijswijk heeft dagbehandeling voor mensen met dementie.

 

 

Observatie voor mensen met dementie of verwardheid

Merkt u dat u verward reageert? Of minder scherp bent na bijvoorbeeld een operatie, ziekte of ongeval? Dan kunt u voor opname, observatie en diagnose terecht bij Westhoff. Ook als u vermoedt dat u te maken hebt met dementie, kunt u zich bij ons aanmelden. Op onze afdeling worden mensen gedurende een korte periode opgenomen en geobserveerd. Vervolgens stellen onze professionals een diagnose en kunnen zij u doorverwijzen naar de juiste specialist. Uiteraard kunnen wij u ook adviseren welke manier van wonen het beste bij uw eventuele aandoening past.
De periode van observatie duurt kort. Het maximum is tien weken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Gezondheid en Zorgwinkel.

Woonvormen
Binnen Florence kunt op diverse locaties wonen als u dementie heeft. Enkele hiervan in de regio Rijswijk zijn: 

 

Kleinschalig wonen bij dementie
Ouderen met dementie kunnen bij ons wonen in een huiselijke sfeer. Dit gedeelte van Westhoff is hiervoor omgebouwd tot een aantal gezellige huisjes. Als u hier woont, vormt u samen met andere bewoners een huishouden. Daarnaast kunt u met hulp van onze medewerkers ook zelfstandig uw dagelijkse dingen blijven doen. We willen u helpen om uw leven zo veel mogelijk voort te zetten zoals u dat eerder gewend was. Daarnaast houden wij rekening met de verschillende fasen van uw ziekteproces en uw individuele verwerking van de ziekte. Wij betrekken uw familieleden, vrienden en kennissen zo veel mogelijk bij het wonen en welzijn. Wij merken dat we op die wijze de kwaliteit van leven van onze bewoners zo groot mogelijk kunnen maken. Naast individuele ontspanningsactiviteiten hebben we een bloeiend verenigingsleven. Om jong en oud te verbroederen vieren de peuters uit kinderdagverblijf Floortje binnen Westhoff samen met oudere bewoners de verjaardagen. Ook werken wij samen met scholieren, zij helpen onze bewoners met eten, maken een praatje of doen een spelletje.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.
U vindt kwaliteit van leven belangrijk en wilt graag gezond, actief en op een prettige manier oud worden. Wij helpen u daar graag...
Binnen Westhoff hebben we een team van behandelaars, bestaande uit specialisten ouderengeneeskunde, logopedisten, fysiotherapeuten...
Cliënten van Florence delen graag met u hun mening over de zorg van Florence.
Heeft u een (tijdelijke) lichamelijke beperking en wilt u revalideren? Of zoekt u een plek om te wonen omdat zelfstandig wonen...
Wilt u graag thuis blijven wonen, maar zoekt u een daginvulling waarbij u een of meer dagen per week terecht kunt voor leuke...