Wethouder opent Mariënpark

Het nieuwe woonzorgcentrum Mariënpark is geopend.

Wethouder Bouw opent woonzorgcentrum Mariënpark

Nieuw verzorgingshuis in Leidschendam

Op maandag 15 juli jl. heeft wethouder Zorg en Wonen Juliëtte Bouw de nieuwbouw van Florence woonzorgcentrum Mariënpark aan de Prins Bernhardlaan in Leidschendam officieel geopend. De wethouder knipte samen met Florence-bestuurder Niels Honig het lint door. Zij deden dit in het bijzijn van zo’n 40 genodigden die betrokken waren bij de totstandkoming van het woonzorgcentrum, onder wie vertegenwoordigers namens de ontwikkelaar, de investeerder, de architect, de aannemer, woninginrichters en de cliëntenraad.

Voor mensen met dementie

De nieuwe bewoners - mensen met vergevorderde vorm van dementie –  hebben begin april hun intrek genomen in het woonzorgcentrum. De officiële opening is uitgesteld tot de bewoners en medewerkers hun draai in het nieuwe gebouw hadden gevonden.

Mariënpark bestaat uit drie etages. Verdeeld over deze drie etages zijn 74 zorgappartementen gesitueerd. Elke etage bestaat uit twee kleinschalige woongroepen voor in totaal 24 bewoners. Er zijn verschillende huiskamers waar men kan eten en in gezelschap kan verblijven, maar er zijn ook ruimtes waar iemand juist de rust kan opzoeken. Daarnaast heeft iedereen een appartement met een apart zit- en slaapgedeelte zodat een bewoner zich met bezoek even terug kan trekken. Er is veel beweegruimte gecreëerd binnen het pand. Mensen die onrustig zijn, kunnen veilig rondlopen. Ook is er een fijne buitenruimte waar bewoners lekker in de frisse lucht kunnen verblijven.

Florence richt haar aanbod binnen Mariënpark volledig op de bewoners. Er is dan ook geen kapsalon of restaurant, wat in andere woonzorgcentra gebruikelijk is. Anja Jonkers, directeur Intramurale Zorg van Florence: “Mariënpark moet een echt ‘thuis’ zijn van de mensen die er wonen. Alles wat we doen, moet daarop gericht zijn. Zo kunnen we een begripvolle omgeving tot stand brengen waarin we mensen met vergevorderde dementie een goed vervolg op hun leven kunnen bieden.”

Gift Vrienden van Westhoff

Met een gift van de Stichting Vrienden van Westhoff  zijn drie gezamenlijke huiskamers in Mariënpark gezellig ingericht. Om de erflaters van de gift te herdenken, is een plaquette gemaakt. De heer Harm Kolk, voorzitter van de Vrienden van Westhoff, overhandigde deze  plaquette aan Angenita Terhorst, de manager Zorg van woonzorgcentrum Mariënpark. De plaquette krijgt een mooie plek in het woonzorgcentrum.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.