Winnaars Florence Concours 2019

De dertiende editie heeft laten zien dat het jong klassiek talent talrijk is.

Winnaars Florence Concours 2019

Finale

De finale van het evenement, in woonzorgcentrum Vredenburch in Rijswijk, bracht prachtige optredens van 6- tot en met 18-jarigen. Zij lieten diverse klassieke werken tot in de perfectie klinken.

Eerste prijs junioren

De eerste prijs in de categorie Junior, 12 tot en met 18 jaar, ging zondag naar de 13 jarige Sieger Jöbsis uit Amsterdam. Volgens de jury ontroerde hij alle luisteraars met zijn rijpe spel. Hij trok het publiek als het ware naar zich toe en het was doodstil in de zaal. Vooral zijn Rachmaninov speelde hij boeiend en vertellend.

Eerste prijs mini’s

In de categorie Mini’s, 6 tot 11 jaar, won de 11 jarige Giusy Benders uit Den Haag. Zij heeft een prachtig muzikale voordracht gegeven van de virtuoze Polish Dance van Edmund Severn. Met een mooi vibrato heeft zij duidelijke nuances in de verschillende muzikale thema’s gelegd. Vooral de langzame thema’s waren ronduit betoverend.

Cultuur dichtbij

Florence brengt met het Florence Concours een cultureel evenement graag naar de mensen toe. Het is voor bewoners van woonzorgcentra namelijk niet altijd even makkelijk om de deur uit te gaan voor bijvoorbeeld een klassiek concert. De voorronden, de halve finale en de finale van het Florence Concours vinden met die reden altijd plaats binnen de woonzorgcentra van Florence.