florence labels

Zwembad Steenvoorde: goed voor uw gezondheid

Zwembad Steenvoorde

Zwemmen is goed voor de gezondheid. Zwemmen ontspant uw geest, verbetert uw conditie en maakt (pijnlijke) spieren soepel. Woonzorgcentrum Steenvoorde in Rijswijk beschikt over een zwembad met verwarmd water dat het bewegen nóg aangenamer maakt. Dankzij speciale voorzieningen kunt u (revalidatie)oefeningen doen. Ook als mindervalide maakt u met gemak gebruik van ons zwembad.


 

Voor wie?
Zwembad Steenvoorde is bestemd voor de bewoners van woonzorgcentrum Steenvoorde, voor de houders van de FlorencePas en van de FlorencePas Extra en voor speciale doelgroepen als patiëntenverenigingen. Met uw FlorencePas en FlorencePas Extra Thuis in Rijswijk kunt u gebruikmaken van het zwembad tijdens de reguliere openingstijden voor vrijzwemmen.

 

Het zwembad
Het zwembad is zeven bij veertien meter en heeft een beweegbare vloer. Daarmee is de diepte instelbaar tot 1.80 meter. Op de borden naast het zwembad staat vermeld wat de diepte op dat moment is. Het zwembad bevindt zich in een ruimte die is voorzien van hoge ramen. Daardoor krijgt u het gevoel dat u buiten zwemt.

 

Kleedruimten en ontmoetingsruimte
Het zwembad beschikt over kleedruimten waarvan een aantal extra ruim is, zodat ook rolstoelgebruikers zich makkelijk kunnen omkleden. Bij de kleedkamers vindt u verder (rolstoel)toilet en föhn waar u na afloop uw haren kunt drogen. In de ontmoetingsruimte van Steenvoorde kunt u zowel voor als achteraf nog even lekker nagenieten van een kopje koffie of thee.

 

Aangename temperatuur en lucht
Het zwembad heeft extra verwarmd water, vanaf dertig graden, en ook de lucht is aangenaam van temperatuur. Doordat het water wordt gezuiverd met fysiologisch zout, hangt er nauwelijks een chloorlucht in het zwembad. Vooral voor astma- en carapatiënten is dit letterlijk een verademing.

 

Voorzieningen voor mindervaliden
Mindervaliden maken eveneens makkelijk gebruik van Zwembad Steenvoorde. Zo zijn er speciale rolstoelen aanwezig waarmee u het water in kunt. En er is een tillift om u het water in te helpen. Vraagt u de aanwezige medewerkers om assistentie.

 

Loopbrug en jetstreams
Het zwembad beschikt over een aantal voorzieningen waarmee u speciale oefeningen kunt doen. Zo zijn er drie jetstreams. Dit zijn waterstromen waar u tegenin zwemt en waarmee u uw spieren op een leuke en ontspannen manier versterkt.

 

Toegangprijs
De bewoners van woonzorgcentrum Steenvoorde en de houders van de FlorencePas Extra Thuis in Rijswijk maken gratis gebruik van het zwembad. Heeft u een gewone FlorencePas, dan betaalt u twee euro* per bezoek. U koopt uw entreekaartje bij de receptie van woonzorgcentrum Steenvoorde.

*prijswijziging voorbehouden

 

Openingstijden
Een aantal verenigingen huurt het zwembad voor een aantal uren per week. Hieronder vindt u de openingstijden voor het vrijzwemmen.

 

Let op: In verband met een renovatie is het zwembad tot en met 5 september 2016 gesloten.

 

Maandag
07.30 tot 08.30 uur
11.00 tot 12.30 uur

 

Dinsdag
07.30 tot 08.30 uur
13.00 tot 14.30 uur

 

Woensdag
07.30 tot 08.30 uur
15.30 tot 17.00 uur

 

Donderdag
07.30 tot 08.30 uur
15.30 tot 17.00 uur

 

Vrijdag
07.30 tot 08.30 uur

 

Zaterdag
07.30 tot 09.30 uur

 

Zondag
Gesloten

 

Alle genoemde tijden zijn zwemtijden. U kunt zich voor en na deze openingstijden omkleden, uitgezonderd in de ochtend. De deuren gaan ’s morgens om 07.30 uur open.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.
Woonzorgcentrum Steenvoorde in Rijswijk biedt verzorgingshuiszorg en verpleeghuiszorg voor mensen met geheugenproblemen...
Comfortabele suites vindt u in ons Zorghotel in Rijswijk. Hier kunt u heerlijk ontspannen en tegelijkertijd een beroep doen op...
Thuis voelt u zich het prettigst. Florence begrijpt dat als geen ander. Daarom bieden wij verschillende vormen van thuiszorg.
Comfortabele suites vindt u in ons Zorghotel in Rijswijk. Hier kunt u heerlijk ontspannen en tegelijkertijd een beroep doen op...
Woonzorgcentrum Steenvoorde ligt dichtbij het gezellige winkelcentrum In de Boogaard en is goed bereikbaar met de auto en openbaar...
Ons activiteitenprogramma stemmen wij af op uw wensen. 
Florence vindt het belangrijk dat u als bewoner/cliënt invloed heeft op te nemen beslissingen. Zowel op wijkniveau als op het...
Locatie
Woonzorgcentrum Steenvoorde
070 - 754 22 22
Generaal Spoorlaan 62
2285 CH Rijswijk
info@florence.nl