Fietslabyrint brengt cliënten op beweeglijk avontuur

7-9-2016

Enthousiaste bewoners, cliënten en begeleiders

De vier Fietslabyrinten worden gebruikt in expertisecentrum Westhoff in Rijswijk, expertisecentrum Mariahoeve in De Haag, woonzorgcentrum Adegeest in Voorschoten en woonzorgcentrum Duinstede in Wassenaar. Daarmee zijn ze verdeeld over het werkgebied van Florence. Op al deze locaties kunnen mensen met complexe gezondheidsproblemen terecht voor specialistische zorg en behandeling. Bewoners, cliënten en begeleiders zijn bijzonder enthousiast over de Fietslabyrinten. Per locatie maken per week al ruim 35 mensen gebruik van het multifunctionele apparaat.

 

Fietsen door de eigen buurt
Met het vernieuwende systeem fietst of beweegt de gebruiker virtueel door zijn eigen buurt of ergens anders in Nederland of in het buitenland. Daarmee is het bewegen meer dan alleen een effectieve therapie. Het is ook een avontuurlijke ontdekkingstocht en voor sommige mensen zelfs een trip to memory lane. De fietsroute wordt getoond op een groot beeldscherm. De fietsroutes zijn met een maximumsnelheid van vijftien kilometer per uur opgenomen. Hoe harder er wordt bewogen, hoe sneller het beeld voorbijgaat.

 

Actief beweegbeleid
Florence zet bewust in op een actief beweegbeleid. Beweging beschermt onder meer tegen geheugenverlies (het kan het proces van dementie remmen) en andere cognitieve stoornissen. Bij fysiotherapie heeft bewegen een genezend en helend effect. Daarnaast vergroot bewegen de zelfredzaamheid, bijvoorbeeld bij mensen met een aangeboren hersenletsel. Het virtuele element van de Fietslabyrinten daagt de gebruikers meer uit tot bewegen. Per expertise- en woonzorgcentrum kunnen ongeveer tien mensen per dag gebruikmaken van de Fietslabyrint. Het apparaat is ook bruikbaar voor mensen in een rolstoel.

 

Florence Wenst
De vier Fietslabyrinten zijn mogelijk gemaakt door het Rabobank Stimuleringsfonds, de Bavo Stichting, het Fonds 1818 en de Stichting Zabawas. De Stichting Florence Wenst is altijd op zoek naar partijen die een maatschappelijke bijdrage willen leveren. Er wordt door de stichting gezocht naar fondsen voor specifieke projecten zoals de realisatie van de Fietslabyrinten. Maar ook particulieren, organisaties en scholen steunen op eigen initiatief het Wensen-programma, waarmee er veel extra mogelijk wordt gemaakt voor de bewoners en cliënten van Florence.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.