Ontmoetingscentrum Hof van Miller: voor mensen met dementie en hun mantelzorgers

Ontmoetingscentrum Hof van Miller | Loosduinsen

Ontmoetingscentrum Hof van Miller is er voor mensen met dementie en hun mantelzorgers.

 

Ondersteuning en begeleiding

De zorg voor iemand met een (ernstig) geheugenprobleem kan heel zwaar zijn. Om die reden zijn er de afgelopen jaren in Nederland diverse ontmoetingscentra opgezet waar mensen met dementie en hun mantelzorgers (partner, familie en andere direct betrokkenen) terecht kunnen voor begeleiding  en ondersteuning. In Den Haag is ontmoetingscentrum Hof van Miller opgericht in verzorgingshuis Loosduinse Hof.

 

Leren omgaan met gevolgen dementie 

Ontmoetingscentrum Hof van Miller biedt een compleet programma aan mensen met geheugenproblemen en hun mantelzorger(s). Wanneer u kampt met geheugenproblemen kunt u, en uw mantelzorger, hier terecht voor praktische adviezen, begeleiding en lotgenotencontact. Doel is dat u en uw mantelzorger(s) leren omgaan met de gevolgen van de ziekte, zodat u op een prettige manier zo lang mogelijk thuis kunt blijven.


Programma voor uw geheugenproblematiek

Zes dagen per week biedt de dagsociëteit een gevarieerd programma aan waarbij rekening wordt gehouden met uw mogelijkheden, behoeften en interesses. Belangrijke onderdelen van het  programma zijn bewegen, geheugentraining en activiteiten gericht op het behoud van vaardigheden. Daarnaast kunt u onder meer schilderen, tekenen, spelletjes spelen en muziek luisteren. 

 

Indicatie nodig voor deelname

Wanneer u met uw geheugenproblematiek wilt deelnemen aan het het dagprogramma van het ontmoetingscentrum, moet u beschikken over een indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). U kunt de indicatie zelf of via de huisarts aanvragen. Wij kunnen u ook ondersteunen bij het aanvragen van de indicatie. De kosten worden vergoed vanuit de Wet op de langdurige zorg (Wlz). Wel bent u een inkomensafhankelijke eigen bijdrage verschuldigd. Daarnaast vragen wij u een kleine maandelijkse bijdrage voor bijzondere activiteiten of gelegenheden. 


Programma voor de mantelzorger

Voor de mantelzorger is er een uitgebreid ondersteuningsprogramma beschikbaar. Zo zijn er gespreksgroepen om met lotgenoten te praten, organiseren wij diverse informatieve bijeenkomsten, sociale activiteiten en uitstapjes en kunt u met vragen terecht op ons inloopspreekuur.  

 

Meer informatie

Het onmoetingscentrum Hof van Miller is gevestigd in verzorgingshuis Loosduinse Hof aan de Glen Millerhof 5 in Den Haag. Het ontmoetingscentrum is van maandag tot en met zaterdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Als u niet in staat bent om zelfstandig te komen, kunnen wij taxivervoer voor u regelen. U heeft daarvoor een indicatie nodig. Hof van Miller is op werkdagen bereikbaar tussen 8.30 en 16.30 uur via 070 - 754 04 44.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.