Zwembad Steenvoorde: goed voor u!

Zwemmen is goed voor de gezondheid. Zwemmen ontspant, verbetert de conditie en maakt spieren soepel.

Zwembad Steenvoorde in Rijswijk | Florence

Zwembad met extra verwarmd water

Woonzorgcentrum Steenvoorde in Rijswijk beschikt over een zwembad met extra verwarmd water, vanaf 30 graden. Dat maakt het bewegen nóg aangenamer. Het water wordt gezuiverd met fysiologisch zout. Daardoor hangt er nauwelijks een chloorlucht in het zwembad. Vooral voor astma- en carapatiënten is dit letterlijk een verademing. Het zwembad is 7 bij 14 meter en heeft een beweegbare vloer. Daarmee is de diepte instelbaar tot 1.80 meter. Op de borden naast het zwembad staat vermeld wat de diepte op dat moment is. Het zwembad bevindt zich in een ruimte die is voorzien van hoge ramen. Daardoor krijgt u het gevoel dat u buiten zwemt.

Voorzieningen in het zwembad

Dankzij speciale voorzieningen kunt u (revalidatie)oefeningen doen. Zo zijn er drie jetstreams. Dit zijn waterstromen waar u tegenin zwemt en waarmee u uw spieren op een leuke en ontspannen manier versterkt. Ook als mindervalide maakt u met gemak gebruik van ons zwembad. Er zijn speciale rolstoelen aanwezig waarmee u het water in kunt. En er is een tillift om u het water in te helpen. Vraagt u de aanwezige medewerkers om assistentie.

Kleedruimten en ontmoetingsruimte

Het zwembad beschikt daarnaast over kleedruimten waarvan een aantal extra ruim is, zodat ook rolstoelgebruikers zich makkelijk kunnen omkleden. Bij de kleedkamers vindt u verder een (rolstoel)toilet en een föhn. In de ontmoetingsruimte van Steenvoorde kunt u zowel voor als achteraf nog even lekker nagenieten van een kopje koffie of thee.

Voor wie is het zwembad bedoeld?

Zwembad Steenvoorde is bestemd voor de bewoners van woonzorgcentrum Steenvoorde, wijkbewoners en voor speciale doelgroepen als patiëntenverenigingen.

Toegangsprijs zwembad Steenvoorde

Bewoners van woonzorgcentrum Steenvoorde en van Hoog-,Laag- of Rondvoorde maken gratis gebruik van het zwembad. Als bewoner van Boogvoorde of de Parkwoningen en als wijkbewoner kunt u gebruikmaken van het zwembad als u in het bezit bent van een FlorencePas. Bij bewoners van Boogvoorde en de Parkwoningen is de FlorencePas automatisch opgenomen in de servicekosten. Het zwembadtarief bedraagt met uw FlorencePas € 3,25 per los bad en € 27,50 per tienbadenkaart.

Waar koopt u een entreebewijs?

U kunt een entreebewijs of tienbadenkaart kopen bij de winkel van Steenvoorde. Deze is geopend van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Bij de kassa toont u uw FlorencePas. Het is fijn als u met uw pinpas kunt betalen. Voor u gaat zwemmen geeft u uw entreebewijs aan de zwembadmeester.

Openingstijden

Een aantal verenigingen huurt het zwembad voor een aantal uren per week. Op die momenten is het zwembad niet beschikbaar voor anderen. Hieronder vindt u de openingstijden voor het vrij zwemmen.

 

  • Maandag van 07.30 tot 08.30 uur en  van 11.00 tot 12.30 uur.
  • Dinsdag van 07.30 tot 08.30 uur en van 13.00 tot 14.30 uur.
  • Woensdag van 07.30 tot 09.30 uur en van 15.30 tot 17.00 uur.
  • Donderdag van 07.30 tot 08.30 uur en van 15.30 tot 17.00 uur.
  • Vrijdag van 07.30 tot 08.30 uur.
  • Zaterdag van 07.30 tot 09.30 uur.
  • Zondag: gesloten

Alle genoemde tijden zijn zwemtijden. U kunt zich voor en na deze openingstijden omkleden, uitgezonderd in de ochtend. De deuren gaan ’s morgens om 07.30 uur open.

Locatie

Bel mij terug

*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.