Woonzorgcentrum Steenvoorde in SBS6-programma ‘Feiten en Fabels’

31-12-2014

Woonzorgcentrum Steenvoorde van Florence in Rijswijk is zondag 4 januari om 16.30 uur te zien in het SBS6-programma ‘Feiten en Fabels’. Deze week werden de opnames afgerond. In het programma gaat Bas Muijs op zoek naar het waarheidsgehalte achter de meest uiteenlopende verhalen.

 

Digitalisering patiëntgegevens

In Steenvoorde onderzoekt hij de vraag of het mogelijk is dat de verzorgers al hun bewoners goed kennen. Florence werkte graag mee aan het programma, omdat het programma laat zien hoe de kwaliteit van leven in onze expertise- en woonzorgcentra is. In ‘Feiten en Fabels’ wordt onder meer ingegaan op de digitalisering van patiëntgegevens en de bescherming daarvan.

 

Slimmer samenwerken met Lable Care

Bas Muijs sprak onder andere met Anne-Mei The, hoogleraar Langdurige Zorg en Dementie, en Martin Kuipers, de medeoprichter van Lable Care, die vindt dat binnen organisaties mensen veel beter met elkaar kunnen samenwerken door slimmer met informatie om te gaan. De verzorgenden in Steenvoorde laten zien dat dat inderdaad mogelijk is en dat ze hun bewoners zeker goed kennen. Bas Muijs ging als verrassing ook nog even langs bij mevrouw Van der Kley die op de dag van de opnames haar 89ste verjaardag vierde.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.