Familienet: makkelijk in contact

Binnen een aantal woonzorglocaties maakt Florence gebruik van Familienet. Dit zorgt voor waardevol contact.

Familienet | verzorgingshuizen Florence

Onderlinge samenwerking

Goede communicatie is ontzettend belangrijk tussen u, uw familieleden en uw zorgmedewerkers. Als duidelijk is wat er speelt en wat er mogelijk is, kan iedereen zo optimaal mogelijk worden betrokken bij uw leven – én bij uw zorg. Met die reden maakt Florence binnen een groot aantal van onze verzorgings- en verpleeghuizen gebruik van het digitale communicatiemiddel Familienet. Hiermee wordt het contact tussen bewoners, familieleden (mantelzorgers) en zorgmedewerkers vereenvoudigd. Het grote voordeel van Familienet is dat de onderlinge samenwerking tussen familie en verzorgenden verder verbetert, eventuele misverstanden worden voorkomen en de familie meer kan worden betrokken bij de zorg, wat bijdraagt aan de kwaliteit van leven van u als bewoner.

Elkaar makkelijk informeren via Familienet

Familienet is een eenvoudig te gebruiken en interactief communicatiemiddel. Als bewoner en als familie krijgt u met Familienet een beveiligde onlineomgeving op internet. Binnen het onlinenetwerk is het makkelijk om elkaar te informeren en op de hoogte te houden. Zo kunt u op Familienet met elkaar:

 

  • Berichten delen: in tekst en beeld kunt u elkaar van alles op de hoogte te houden, bijvoorbeeld van een wandeling in het park of een bezoek aan de tandarts. Zo weet u van elkaar altijd wat er speelt. Als bewoner heeft u eenvoudig en direct contact met uw familie en andersom zijn zij op de hoogte hoe het met u gaat.
  • Groepsberichten delen: heeft u als bewoner of als familie een boodschap voor een hele afdeling? Maak dan een groepsbericht. Zo is iedereen tegelijkertijd op de hoogte. Denk bijvoorbeeld aan foto’s van de gezamenlijke muziekmiddag of een nieuwsbrief. U heeft geen e-mailadressen meer nodig om iedereen te bereiken. Ook de zorgmedewerkers kunnen hier berichten delen die voor u en uw naasten van belang zijn.
  • Agenda bijhouden: Familienet heeft ook een handige agendafunctie. Hierin kan worden bijgehouden welke activiteiten, afspraken of taken er zijn. Daarmee wordt voor familieleden (mantelzorgers) overzichtelijk in beeld gebracht wanneer er ruimte is om bijvoorbeeld iets leuks te doen of een bepaalde taak op te pakken.
  • Forum: op het Forum kunnen familieleden onderling onderwerpen met elkaar bespreken. Bijvoorbeeld over het plannen van een uitstapje met iedereen van de afdeling.
  • Levensboek: de functie Levensboek is een heel mooie toevoeging in de zorg. Het biedt een beschrijving van de geschiedenis van u als bewoner met daarbij een tijdlijn die door de familie met gebeurtenissen wordt aangevuld. Iedereen draagt bij aan het compleet maken van de tijdlijn in woord en beeld. Zo leert iedereen, die toegang heeft tot dit specifieke onderdeel van Familienet, uw unieke levensloop kennen. Handig ook voor de zorgmedewerkers die u, en uw familie, zo nog beter leren kennen en weten wat u nodig heeft. 

Familienet: eenvoudig, veilig en betrouwbaar

Familienet is zeer gebruiksvriendelijk. Door mensen toestemming te geven tot uw persoonlijke pagina kan eenvoudig een netwerk worden opgezet van familieleden en verzorgenden. U kunt Familienet gebruiken op de computer, tablet en mobiele telefoon. U kunt daardoor heel eenvoudig een foto maken met uw mobiel en onmiddellijk delen op de Familienet-pagina. Familienet is veilig en betrouwbaar. Gebruikers loggen in met een e-mailadres en een wachtwoord. Alle berichten en informatie bevinden zich in een afgeschermde webomgeving.

Meer informatie over Familienet

Aan het gebruik van Familienet zijn voor u als (tijdelijke) bewoner van Florence geen kosten verbonden. Als u meer wilt weten over het gebruik van dit handige communicatiemiddel, neemt u dan contact op met uw eerst verantwoordelijke verzorgende. Kijk voor meer informatie ook op de website van Familienet.

 

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.