Geestelijk verzorger

Geestelijk verzorger

Wilt u in alle rust praten over een ingrijpende gebeurtenis? Of weer leren genieten? Bij veel woonlocaties van Florence kunt u terecht bij een geestelijk verzorger. Zij helpen u graag!

 

Samen gebeurtenissen een plek geven

In een mensenleven gebeurt veel. Van intens gelukkige tot bijzonder verdrietige perioden. Het is niet altijd eenvoudig om die gebeurtenissen een plek te geven. De geestelijk verzorgers gaan graag met u in gesprek. Bijvoorbeeld over het wennen aan een nieuwe woonomgeving. Of over het omgaan met het verlies van een dierbare. Maar ook voor antwoord op uw vragen op het gebied van geloof en zingeving. Iedereen is welkom. Ongeacht geloof of sociale achtergrond.

 

Geestelijke zorg voor u en voor uw familie

Ook uw familieleden of medewerkers van Florence kunnen bij de geestelijk verzorgers aankloppen voor een gesprek. Bijvoorbeeld wanneer er sprake is van ethische dilemma’s. Of als zij ondersteuning wensen bij het maken van keuzes.

 

Ondersteuning op maat

Er zijn diverse mogelijkheden om de geestelijk verzorgers in te schakelen:

 • Individuele gesprekken, eenmalig of vaker
  In een individueel gesprek biedt de geestelijk verzorger u een luisterend oor. Het is iemand die meeleeft, meekijkt en meezoekt. 
 • Begeleiding en rouwverwerking
  Soms kan begeleiding voor een langere periode nodig zijn. Bijvoorbeeld bij een verlies of een ingrijpende gebeurtenis. De geestelijk verzorger biedt u deze begeleiding. 
 • Stervensbegeleiding 
  Ondersteuning en begeleiding in de laatste fase van uw leven. 
 • Bemiddeling
  Het is mogelijk een beroep te doen op de geestelijk verzorger als onpartijdige derde. Zo nodig kan deze in contact treden met uw kerkelijke of levensbeschouwelijke achterban.
 • Gespreksgroepen
  Er is een bezinningsgroep, open voor een ieder. Ook kunt u zelf thema’s aandragen waarover u graag in een groep wilt praten. 
 • Kerkdiensten
  Bij de receptie of geestelijk verzorger van de locatie kunt u navragen wanneer de kerkdiensten of eucharistievieringen plaatsvinden.

 

Meer informatie geestelijke zorg

Neemt u voor meer informatie contact op met de receptie van de Florence locatie waar u woont. U kunt ook bellen met Florence: 070 – 41 31 000.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingsdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.