Een jaar samenwerken in de acute zorg voor ouderen in regio Haaglanden

Het Spoedconsult met de Specialist Ouderengeneeskunde (SO) bestaat nu een jaar. Een mooie mijlpaal.

Huisartsen kunnen op werkdagen met één telefoontje een spoedconsult aanvragen voor oudere patiënten met een acute zorgvraag. De Specialist Ouderengeneeskunde gaat op huisbezoek. Dit helpt zowel de huisarts als de ouderen om de juiste zorg en juiste behandeling op de juiste plek aan te bieden. In het eerste jaar zijn al meer dan 750 patiënten geholpen en zijn er meer dan 100 huisbezoeken afgelegd.

Huisarts Mark Smit (Huisartsenpraktijk Smit): "Ik was nog niet bekend met het Spoedconsult SO. Het was een aangename verrassing. De dienstdoende SO is op huisbezoek gegaan, heeft een assessment gedaan, een indicatie gegeven en een plek geregeld voor de patiënt. Dit was voor mij echt ideaal, want het geregel is iets waar ik het meeste tegenaan loop. De dienstdoende SO heeft mij daar enorm in ontzorgd. Ik heb dit als heel erg prettig ervaren."

We zijn trots op wat we samen hebben bereikt en we kijken ernaar uit om onze samenwerking met huisartsen en andere zorgverleners de komende tijd verder voort te zetten.

Dit initiatief is een samenwerking tussen WoonZorgcentra Haaglanden (WZH) en Florence en wordt mede mogelijk gemaakt door de differentiatieruimte van Zorgkantoor Haaglanden.