'We zorgen voor een veilig gevoel'

'We zorgen voor een veilig gevoel'

Bij de Personenalarmering van Florence komen oproepen binnen wanneer er iemand hulp nodig heeft. De medewerkers kunnen binnen een half uur bij de cliënt thuis. Zoals bij Arthur Velders (53) die multiple sclerose (MS) heeft.

Veiligheid

"Wij leveren veiligheid", zegt verpleegkundige Angela. "Iemand is bijvoorbeeld in huis gevallen, heeft een ongelukje gehad of is niet lekker geworden. Dan geeft het een veilig gevoel dat je via een alarmknop om je hals of pols 24 uur per dag contact kunt maken met de meldkamer van Florence. Die beoordeelt de zorgvraag en zo nodig gaan wij naar de cliënt om eerste hulp of extra zorg te verlenen en mevrouw of meneer gerust te stellen. Het zijn meestal korte bezoekjes."

 

Juiste zorg

Bij Arthur Velders komen de medewerkers van de Personenalarmering vaker dan gemiddeld. "Meneer Velders heeft multiple sclerose en is overdag alleen thuis, omdat zijn vrouw werkt. Hij meldde zich voor de Personenalarmering aan toen hij enkele jaren geleden na een ziekenhuisopname thuis mocht revalideren. Hij gleed regelmatig uit zijn rolstoel. Samen met de particuliere thuiszorg van Florence Allure hebben we toen de juiste zorg met de familie Velders afgestemd."

 

Beste oplossing

"Personenalarmering is voor mij de beste oplossing", zegt Arthur Velders. "Als ik uit mijn rolstoel val, druk ik op de knop en binnen een halfuurtje zijn ze er om mij weer overeind te trekken. Het overkomt mij één à twee keer per dag, maar soms ook hele dagen niet. Ze helpen me goed, zijn altijd vriendelijk, maken een praatje. Alleen is het weleens koud als ik op de grond lig, maar daar kunnen zij natuurlijk niets aan doen. Ook als mijn vrouw thuis is, heb ik behoefte aan Personenalarmering, want Helen is niet zo krachtig dat ze mij altijd kan optillen. Daarom geeft het ons allebei een veilig gevoel."