Kosten van zorg en wonen

Wanneer u bij Florence woont, heeft u te maken met voorwaarden en kosten voor wonen en zorg. 

Kosten van zorg en wonen | ouderenzorg Den Haag

Vergoeding en eigen bijdrage

Een groot deel van de zorgkosten wordt vergoed vanuit de overheid, een kleiner deel betaalt u zelf met een wettelijk verplichte bijdrage. Daarnaast kunt u besluiten of u meer zorg- en welzijnsproducten of -diensten tegen betaling bij Florence wilt afnemen.

Indicatie vanuit de Wet langdurige zorg

U kunt op een van onze woonlocaties terecht als u een indicatie vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) heeft voor zorg met verblijf in een instelling. Met een Wlz-indicatie worden de zorg- en woonkosten vanuit de Wlz vergoed. Voor meer informatie kunt u kijken op de website van het Zorginstituut Nederland dat het geld vanuit de Wlz beheert.

Wettelijk verplichte bijdrage

Voor opname en verblijf in een zorginstelling, betaalt u een wettelijk verplichte bijdrage. De hoogte van de eigen bijdrage hangt af van uw inkomen en vermogen, uw indicatie en uw persoonlijke situatie. Op de website van het Centraal Administratie Kantoor (CAK) vindt u een eenvoudig rekenprogramma waarmee u een schatting van uw eigen bijdrage kunt maken.

Extra producten en diensten

Een zorginstelling kan bewoners extra zorg- en welzijnsproducten en -diensten aanbieden die niet onder de Wlz-zorg vallen. Florence kiest er bewust voor dit binnen de diverse woonzorg- en expertisecentra te doen, omdat daarmee het wonen nog comfortabeler wordt - en nog meer is zoals u thuis gewend bent. Zo bieden wij dagjes uit aan en organiseren wij diverse activiteiten in de woonzorg- en expertisecentra. Voor al deze extra producten of diensten betaalt u zelf de kosten. U beslist natuurlijk altijd zelf waar u wel of geen gebruik van wilt maken.

Online factuur inzien

Het is mogelijk om bepaalde extra producten en diensten op rekening af te nemen. Het gaat hierbij onder meer om bestedingen in het restaurant en voor de wasservice. U ontvangt hiervoor maandelijks een rekening. De specificatie van deze maandelijkse rekening is voor u ook online in te zien. Als bewoner kunt u hiervoor een account aanmaken. Onze handleiding legt u uit hoe u dat doet en hoe de rekening is opgesteld.

Meer informatie

Let op! De extra diensten en producten die wij bieden, verschillen per woonlocatie, ook de prijzen kunnen variëren. Voor meer informatie en de precieze producten, diensten en bijbehorende prijzen kunt u terecht bij de woonzorgcentra zelf. Op de website van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) leest u meer over hoe u een Wlz-indicatie kunt aanvragen. U kunt hiervoor ook contact met Florence opnemen, wij helpen u natuurlijk graag.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.