Samenwerkingsverbanden

Om de kwaliteit van zorg te blijven verbeteren, werkt Florence samen met diverse zorg- en welzijnsorganisaties. 

Samenwerkingsverbanden

Florence partner met In Voor ZorgPartner met In Voor Zorg 

Florence is partner van In Voor Zorg. Dit programma helpt zorgorganisaties bij het inrichten van werkprocessen in een veranderende omgeving. Het programma bundelt bestaande kennis en biedt organisaties praktische ondersteuning in veranderingstrajecten. In Voor Zorg loopt sinds september 2009 en is een initiatief van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en Vilans, het kenniscentrum voor langdurende zorg.

 Onderdeel van Taskforce Mantelzorg 

Florence maakt onderdeel uit van de Taskforce Mantelzorg. Hierin zijn verder professionals van WoonZorgcentra Haaglanden (WZH), HWW Zorg, Zichtbare Schakels, Welzijn Scheveningen en Xtra Welzijn vertegenwoordigd. De deelnemende partijen zijn goed op de hoogte van de mogelijkheden die er voor mantelzorgers zijn en kunnen helpen de weg te vinden naar ondersteuning of hulpmiddelen.

Wetenschappelijke onderzoekscommissie

Om de samenwerking op gebied van onderzoek goed te begeleiden heeft Florence een wetenschappelijke onderzoekscommissie (WOC). Deze commissie is voortgekomen uit het Universitair Netwerk voor de Care-sector Zuid-Holland (UNC-ZH), waar Florence onderdeel van is. Met een WOC kan er vanuit een zorgorganisatie makkelijker verbinding worden gelegd met de wetenschap. Het UNC-ZH is een samenwerkingsverband tussen het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en elf zorginstellingen in Zuid-Holland. Het UNC-ZH initieert, faciliteert en voert zorginhoudelijk wetenschappelijk onderzoek uit. Het gezamenlijk uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek heeft als doel de kwaliteit van leven van cliënten en de kwaliteit van zorg verder te verbeteren én de thuiszorg en de verpleeghuiszorg beter op elkaar aan te laten sluiten. Vanuit Florence is een linking pin aangesteld.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.