Revalideren bij Florence

Na een operatie aan bijvoorbeeld uw heup of na een beroerte is het belangrijk om goed te herstellen. Dat kunt u bij ons doen.

Revalideren bij Florence

Revalideren in Rijswijk

Wij werken graag samen met u aan een zo goed en spoedig mogelijk herstel. Wij streven ernaar dat u weer zelfstandig thuis kunt wonen. Florence biedt geriatrische revalidatiezorg in de regio Rijswijk. Dit doen wij vanuit onze zorglocatie Westhoff in Rijswijk. Onze revalidatiezorg is speciaal gericht op ouderen die door een acute aandoening of een plotselinge achteruitgang zorg en meerdere soorten behandelingen nodig hebben.

Revalideren om weer naar huis te kunnen

Met onze geriatrische revalidatiezorg streven wij samen met u naar een zo goed mogelijke terugkeer naar uw eigen woning. Wij doen er alles aan om u weer zelfstandig thuis te laten wonen, al dan niet met ondersteuning. Na de revalidatieperiode kunt u, in de meeste gevallen, uw dagelijks leven weer oppakken na een ziekenhuisopname. Florence is gespecialiseerd in revalidatie na een beroerte, na een botbreuk, na een operatie aan uw heup, knie of schouder en na een longaanval bij COPD. Maar ook bij andere aandoeningen als dementie, of bij andere redenen voor ziekenhuisopnamen kunt u bij ons revalideren.

Deskundige begeleiding bij uw revalidatie

De geriatrische revalidatiezorg van Florence komt in beeld naar verwijzing vanuit het ziekenhuis. Onze revalidatiezorg wordt gekenmerkt door het behandelen van vaak meerdere ziekten of aandoeningen tegelijk (multimorbiditeit) en de kwetsbaarheid die met uw leeftijd te maken heeft. Het behandelen van complicaties en het onder controle houden van andere aandoeningen als diabetes, longproblemen of psychiatrische problemen nemen in ons revalidatietraject daardoor vaak een grote plaats in. Wanneer u bij ons revalideert, kunt u rekenen op deskundige behandeling en begeleiding bij uw herstel.

Weten waar u aan toe bent tijdens uw revalidatie

Revalideren bij Florence houdt in dat u herstelt volgens een speciaal opgesteld zorgpad. Hierdoor weet u precies wat u kunt verwachten aan begeleiding en behandeling. U krijgt bij ons een helder advies over hoe het revalidatietraject eruit komt te zien. Natuurlijk is er daarbij veel ruimte voor uw eigen behoeften en wensen: revalideren bij Florence moet naar uw wens verlopen. U goed voelen tijdens de revalidatie draagt bij aan uw herstel.

Revalidatietraject in drie duidelijke fasen

Binnen ons revalidatietraject werken we altijd in drie fasen. Dit doen we bewust, omdat op die manier voor uw duidelijk is waar u in uw herstel zit. We leggen u hieronder graag de drie fasen naar herstel uit.

  • Fase 1: de eerste fase bestaat uit de diagnostische fase. Dit houdt in dat u wordt onderzocht door onder anderen onze specialist Ouderengeneeskunde, onze fysiotherapeut en onze ergotherapeut. Zij brengen in kaart wat er bij u precies speelt en wat er nodig is om u spoedig te laten herstellen. Er wordt voor u een persoonlijk revalidatieplan opgesteld. Deze wordt met u besproken, evenals uw wensen en behoeften.
  • Fase 2: deze fase bestaat uit uw revalidatie. In deze periode ontvangt u alle behandelingen zoals deze zijn vastgesteld in uw persoonlijke revalidatieplan. Alle behandelingen zijn zo goed mogelijk op uw revalidatiedoelen afgestemd. Na het eerste multidisciplinair overleg wordt er met u een streefdatum afgesproken waarop u weer naar huis kunt. Op die manier weet u precies hoe de komende periode er bij Florence voor u uit komt te zien.
  • Fase 3: de laatste fase is het nazorgtraject. U gaat naar huis, maar wordt nog niet helemaal door ons losgelaten. Indien nodig zorgen wij ervoor dat u nog passende ondersteuning ontvangt (poliklinisch). Denkt u hierbij aan thuiszorg of behandelingen van onder anderen een fysiotherapeut of een ergotherapeut. Zo bent u verzekerd van de juiste zorg en behandeling, tot u ons niet meer nodig heeft. De vergoeding van het nazorgtraject komt vanuit uw zorgverzekering. In de polisvoorwaarden kunt u nalezen wat er bij u wordt betaald.

Kosten geriatrische revalidatiezorg

De geriatrische revalidatiezorg volgt in de meeste gevallen op een ziekenhuisopname. De transferverpleegkundige van het ziekenhuis beoordeelt in afstemming met uw behandelend specialist of u in aanmerking komt voor geriatrische revalidatiezorg. Op basis van de indicatie die u krijgt, worden de kosten van de geriatrische revalidatiezorg betaald vanuit uw basiszorgverzekering. Voor deze vergoeding geldt wel het wettelijk verplicht eigen risico.

Meer informatie revalidatiezorg Den Haag e.o.

Over het algemeen zijn er geen of korte wachttijden voor de geriatrische revalidatiezorg bij Florence. Wanneer u meer wilt weten over de mogelijkheden van revalidatiezorg bij Florence neemt u dan contact met ons op via info@florence.nl of via 070 - 41 31 000. Bekijkt u ook:

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.