Ergotherapeut

Soms gaan de dagelijkse activiteiten niet langer vanzelf. De ergotherapeut helpt u om alles weer zo veel mogelijk zelf te doen.

Ergotherapie Florence in Den Haag, Delft, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Voorschoten, Wassenaar

Ergotherapie in regio Den Haag en Leiden

Florence biedt ergotherapie in Den Haag, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Voorschoten en Wassenaar. Ergotherapie helpt u weer zo zelfstandig mogelijk te zijn in uw eigen woning en omgeving. Met een kleine aanpassing bereiken de ergotherapeuten van Florence vaak al een groot resultaat. Met ergotherapie wordt uw beperking - bij bijvoorbeeld het opstaan of boodschappen doen - zo praktisch mogelijk aangepakt. Ergotherapie helpt u uw activiteiten weer uit te kunnen voeren. U kunt vaak meer dan u denkt.

Hoe werkt ergotherapie?

De ergotherapie vindt niet alleen in de behandelruimten plaats, maar ook bij u thuis of binnen onze dagverzorging, omdat u hier de problemen ervaart bij bijvoorbeeld het opstaan, het aankleden, het huishoudelijk werk of het boodschappen doen. Ergotherapie is zorg op maat: we passen de ergotherapie aan op uw wensen.

 

  • Onze ergotherapeut gaat dan ook eerst met u in gesprek over wat precies uw vraag is en wat u belangrijk vindt. Het kan ook zijn dat u voor een aandoening bij Florence onder behandeling bent en daarbij naar de ergotherapeut wordt doorverwezen.
  • De ergotherapeut observeert uw dagelijkse activiteit of activiteiten waarbij u hinder ondervindt.
  • Als de beperkingen en mogelijkheden in beeld zijn gebracht, begint u met de ergotherapie waarbij u beperkingen zo praktisch mogelijk wordt aangepakt.
  • Het kan zijn dat een hulpmiddel of aanpassing als een grijper, een wandelstok, een verhoogd toilet, een douchestoel of een stoel in de keuken waaraan u kunt werken, voldoende is. Met aanpassingen en hulpmiddelen als deze kunt u vaak weer prima uit de voeten. Onze ergotherapeut adviseert u graag.

Ergotherapie aan huis: thuis oefenen

Met ergotherapie wordt er altijd veel aandacht besteed aan de veiligheid in en om uw huis. De activiteiten en het gebruik van de hulpmiddelen worden met die reden ook altijd bij u thuis geoefend. Hulpmiddelen kunnen tijdens uw ergotherapie ook op proef worden geplaatst. Op die manier kunt u kijken of het hulpmiddel voor u echt geschikt is. De ergotherapeut helpt u bij het aanvragen van voorzieningen bij de gemeente en de zorgverzekeraar.

Vergoeding ergotherapie

De ergotherapie valt binnen de basisverzekering. Florence heeft contracten met alle zorgverzekeraars. U heeft recht op tien uur per jaar. U betaalt wel het wettelijk eigen risico. U kunt zonder doorverwijzing bij de ergotherapeut van Florence terecht. Informeert u wel even bij uw zorgverzekeraar of de kosten voor ergotherapie zonder doorverwijzing ook worden vergoed.

Meer informatie ergotherapie Den Haag e.o.

Florence biedt ergotherapie in Den Haag, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Voorschoten en Wassenaar. De ergotherapeuten zijn ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici. De ergotherapie wordt gegeven op een aantal vaste locaties van Florence in Rijswijk, Den Haag en Wassenaar. U kunt zich aanmelden bij een van deze locaties bij u in de buurt. Ook kunt u hiervoor het aanvraagformulier invullen. De ergotherapie wordt ook thuis gegeven, ook wanneer u in Voorschoten, Leiden of Leidschendam-Voorburg woont. Informeert u naar de mogelijkheden. U kunt voor meer informatie over ergotherapie bij Florence of voor het maken van een afspraak met een ergotherapeut contact opnemen met onderstaande locaties.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ergotherapie Den Haag, Leiden,
Leidschendam-Voorburg, Voorschoten

Verpleeghuis Mariahoeve

Hofzichtlaan 115, Den Haag
070 - 754 66 66 / mhv.ergotherapie@florence.nl

 

Behandeldienst Gulden Huis

Steenhouwersgaarde 1, Den Haag

ghs.ergo@florence.nl 

Ergotherapie Rijswijk

Woonzorgcentrum Steenvoorde

Generaal Spoorlaan 62, Rijswijk
070 - 754 22 22 / stv.ergo@florence.nl

Ergotherapie Wassenaar

Woonzorgcentrum Duinstede

Deijlerweg 208, Wassenaar
070 - 754 32 33 / dst.ergotherapie@florence.nl

 

Aanmelden of vragen voor eerstelijnszorg

Cliëntgegevens
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Vul hier niets in a.u.b.