Logopedist

Bepaalde aandoeningen veroorzaken soms klachten met spreken en eten. Onze logopedist gaat samen met u aan de slag.

Florence | Logopedie | Den Haag, Delft, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Voorschoten en Wassenaar

Logopedie in de regio Den Haag

U kunt bij onze logopedisten terecht wanneer u bijvoorbeeld moeite heeft met spreken, anderen u niet goed kunnen verstaan of wanneer u problemen ervaart met slikken tijdens het eten. Florence biedt logopedie in Den Haag, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar. De logopedisten helpen u uw communicatie weer te optimaliseren en weer veilig te eten en te drinken. Het kan ook zijn dat u voor een bepaalde aandoening al onder behandeling bent bij Florence en daarbij naar onze logopedie wordt doorverwezen.

Welke problemen behandelt logopedie?

De logopedist houdt zich bezig met het onderzoeken en behandelen van mensen met problemen op het gebied van taal, spraak, stem, gehoor en slikken. Misschien herkent u een van de hieronder beschreven problemen. Uit ervaring weten we dat u van dergelijke situaties veel hinder kunt ondervinden, ook in de omgang met andere mensen.

 

 • U verliest vocht uit uw mond.
 • U knoopt minder gemakkelijk een praatje aan, want mensen verstaan u niet.
 • U verslikt zich regelmatig of uw eten zakt niet goed weg.
 • U weet wat u wilt zeggen, maar de woorden krijgt u er niet uit.
 • U heeft moeite om te begrijpen wat u leest.
 • U vindt het moeilijk om een gesprek te volgen.
 • U krijgt bij het schrijven de juiste letters niet meer op papier.
 • Uw stem klinkt anders dan vroeger, u bent vaak hees of schor.
 • U heeft moeite om andere mensen te verstaan.

 

De logopedie van Florence is bestemd voor iedereen die moeite heeft zich verstaanbaar te maken. Ook mensen die moeilijk kunnen kauwen of slikken, bijvoorbeeld als gevolg van een beroerte of de ziekte van Parkinson, zijn bij ons aan het juiste adres. 

Hoe gaat de logopedist te werk?

Bij uw eerste bezoek onderzoekt de logopedist van Florence uw klacht. Vervolgens stelt u met elkaar een passend behandelplan op. Indien nodig geeft de logopedist, in overleg met u, advies en informatie aan de mensen in uw omgeving.  Als u niet in staat bent om voor de intake naar onze locatie toe te komen, dan komen we bij u thuis. De behandelingen vinden in principe plaats in een van de woonzorgcentra van Florence, maar het kan ook online. In overleg met u (en uw naaste) bespreken we de behandelmogelijkheden en uw wensen. Een combinatie van een bezoek aan de Florence-locatie, thuis en online is bijvoorbeeld mogelijk.

Wat is de meerwaarde van logopedie bij Florence?

Onze logopedie is bedoeld voor alle inwoners van Den Haag en omstreken en is daarmee altijd in de buurt. De logopedisten van Florence zijn daarnaast gespecialiseerd in het behandelen van volwassenen met neurologische stoornissen. Ook zijn er expertises in onder meer revalidatie na een beroerte, COPD en dementie op jonge leeftijd. Verder zijn er specialisaties op het gebied van:

 • Taalstoornis (afasie).
 • Spraakstoornis (dysartrie).
 • Slikstoornis (dysfagie), mogelijkheid tot biofeedback en elektrostimulatie.
 • Mimetherapie bij een aangezichtsverlamming.
 • Het leren gebruiken van ondersteunende communicatiehulpmiddelen.

De logopedisten van Florence staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor Paramedici en werken volgens de laatste onderzoeksmethoden en wetenschappelijke richtlijnen voor behandeling. De logopedisten werken samen met mantelzorgers en andere zorgverleners, onder wie huisartsen, wijkverzorgenden, diëtisten en fysio- en ergotherapeuten. Er vindt met hen altijd afstemming plaats over de zorg.

Vergoeding logopedie

De kosten van logopedie worden vergoed door alle zorgverzekeraars. Hierbij is wel het wettelijk eigen risico van toepassing. U kunt dit nagaan in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering.

Meer informatie logopedie Den Haag en omstreken

Florence biedt logopedie aan in Den Haag, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Voorschoten en Wassenaar. Voor meer informatie of voor het direct maken van een afspraak, kunt u gebruik maken van het aanvraagformulier, mailen naar logopedie@florence.nl of bellen naar 070 - 41 31 000.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.