Longverpleegkundige

Onze longverpleegkundige adviseert en begeleidt u bij longaandoeningen als COPD en astma.

Longverpleegkundige | behandeling en zorg | regio Den Haag

Gespecialiseerd in behandeling longaandoeningen

Longaandoeningen als COPD (longemfyseem of chronische bronchitis) en astma kunnen uw leven flink ontregelen. De dingen die u doet kosten u veel energie. Boodschappen doen, fietsen, wassen, aankleden en de trap oplopen, het vraagt allemaal om inspanning. Uw longaandoening kan kortademigheid veroorzaken, als u zich inspant en soms ook als u gewoon rustig op de bank zit. De longverpleegkundigen van Florence zijn gespecialiseerd in de behandeling van longaandoeningen als COPD en astma.

Longverpleegkundige is er bij (toenemende) klachten

De longverpleegkundige van Florence kan u op verschillende manieren ondersteunen en adviseren.

 

  • Bij u thuis: samen met u bekijkt de longverpleegkundige bijvoorbeeld naar hoe u het beste met uw longaandoening kunt omgaan en hoe u zo goed mogelijk uw medicijnen inneemt. Ook wordt er gekeken naar uw woonsituatie. Het kan bijvoorbeeld zijn dan bepaalde (allergische) prikkels uw luchtwegklachten verergeren.
  • Met een reactiveringsprogramma: als u een chronische longaandoening heeft en de klachten zijn de afgelopen tijd toegenomen, dan komt u in aanmerking voor ons speciale reactiveringsprogramma. Het doel hiervan is om een ziekenhuisopname te voorkomen. De longverpleegkundige vertelt u meer over uw medicatiegebruik, hoe u kunt omgaan met uw luchtwegaandoening en hoe u verergering van uw luchtwegklachten kunt voorkomen. Ook biedt zij begeleiding bij het stoppen met roken. De longverpleegkundige werkt in het reactiveringsprogramma aan uw behandeling in samenwerking met onder anderen de fysiotherapeut, de ergotherapeut, de logopedist, de psycholoog, de maatschappelijk werker en/of de diëtist.

Meer informatie longverpleegkundige regio Den Haag

Voor meer informatie over wat de longverpleegkundige van Florence voor u kan betekenen, kunt u contact met ons opnemen via 070 - 41 31 000 en via info@florence.nl. U kunt zich op deze manier ook direct aanmelden voor een intakegesprek. Aan het longreactiveringsprogramma in Den Haag of Rijswijk kunt u deelnemen als u een indicatie heeft van het Centrum indicatiestelling zorg (Ciz).

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.