Muziektherapeut

Muziek helpt bij het verwerken van gebeurtenissen of bepaalde gevoelens. Onze muziektherapeut gaat met u aan de slag.

Muziektherapeut

Muziektherapeut helpt u beter te voelen

U kunt om verschillende redenen niet lekker in uw vel zitten. U bent somber, onrustig of wellicht verdrietig. Soms kan het zijn dat u last heeft van onzekerheid, angsten of eenzaamheid. Een aandoening die u heeft, als dementie of de ziekte van Parkinson, kan ook psychosociale problemen met zich meebrengen. In die gevallen kan binnen Florence ook de muziektherapeut worden ingezet. De muziektherapeut is onderdeel van het multidisciplinair team en werkt daarin samen met onder anderen de specialist Ouderengeneeskunde, de fysiotherapeut, de logopedist en de ergotherapeut. Met elkaar wordt er alles aangedaan om u zich weer beter te laten voelen, om bepaalde gebeurtenissen te verwerken of om u beter om te laten gaan met wat er in uw leven speelt.

Muziek helpt bij uw gezondheid

Muziek is een hulpmiddel dat door onze muziektherapeut wordt ingezet om u te helpen bij uw stemming en emoties. Muziek raakt het hart en brengt mensen in beweging. Muziek helpt u bij uw gezondheid. Het positieve effect van muziek op de gezondheid wordt bewezen in (inter)nationaal onderzoek. Zo kan bij verdriet door verlies van een familielid het helpen om te luisteren naar de lievelingsmuziek van de naaste. Jonge mensen met dementie hebben bijvoorbeeld ook vaak baat bij muziek. De melodieën roepen herinneringen op. Muziek verdwijnt als laatste uit ons geheugen. Onze muziektherapeut luistert met u naar muziek, speelt voor u op een instrument of gaat samen met u zingen. Speelt u zelf een instrument, dan kunt u samen muziek maken en zo uw emoties verwerken of gevoelens een plekje geven.

Meer informatie over muziektherapie in Den Haag

Florence biedt muziektherapie in de regio Den Haag. Als u een bewoner van een van de woonzorglocaties van Florence bent, wordt de muziektherapeut ingezet wanneer uit het behandelplan blijkt dat dit wenselijk is en u dat ook wilt. Bent u geen bewoner, maar wel op zoek naar een muziektherapeut? Neemt u dan contact met ons op via info@florence.nl of via 070 - 41 31 000. Wij bekijken graag met u wat de mogelijkheden voor muziektherapie zijn.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.