Ouderenpoli

Woont u zelfstandig, maar heeft u behandeling nodig, omdat u bijvoorbeeld slecht loopt? De Florence Ouderenpoli is er voor u.

Florence Ouderenpoli: zorg en behandeling ouderen

Samenwerking huisartsen

De Florence Ouderenpoli werkt samen met huisartsen in de Den Haag, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar. U kunt gebruikmaken van onze eerstelijnszorg als u een verwijzing heeft van uw huisarts. Het kan ook zijn dat de huisarts u zelf naar de Florence Ouderenpoli doorverwijst.

Zelfstandig thuis blijven wonen

Door veranderingen in de zorg blijven ouderen steeds langer zelfstandig thuis wonen. Bij een zorgprofiel voor verpleging en verzorging, vanaf VV4 (voorheen ZZP), is het mogelijk om in een verzorgingshuis te wonen. Wie een thuiszorgindicatie heeft, kan huren bij Florence of thuis blijven wonen met thuiszorg. Vaak blijkt alleen thuiszorg niet voldoende en is er ook gespecialiseerde behandeling nodig. U komt dan in eerste instantie terecht bij uw huisarts. De Florence Ouderenpoli werkt graag met uw huisarts samen. Die samenwerking vindt in eerste instantie plaats met onze specialisten Ouderengeneeskunde. Samen besluiten ze welke behandelingen er nodig zijn. Mét elkaar kunnen wij ervoor zorgen dat u langer zelfstandig thuis kunt blijven wonen, zo comfortabel mogelijk met de juiste zorg én behandeling.

Gespecialiseerde ouderenzorg

De Florence Ouderenpoli is, zoals de naam al aangeeft, gespecialiseerd in de behandeling van ouderen. Onze behandelaren werken dagelijks met de (tijdelijke) bewoners van onze verpleeghuizen aan hun gezondheid en welbevinden. De ervaring met de behandeling van ouderen binnen de Florence Ouderenpoli is groot. Die ervaring is ook noodzakelijk om u goed te kunnen helpen. Ouderen blijken in de praktijk vaak te maken hebben met meerdere zorgvragen. Het grote voordeel van de Florence Ouderenpoli is dat alle kennis en benodigde disciplines aanwezig zijn. Florence heeft heel specialistische kennis in huis door de jarenlange ervaring. Florence maakt het in die zin de huisarts makkelijk, we kunnen zijn of haar patiënt verder begeleiden en behandelen. Huisartsen benaderen ons ook specifiek voor onze kennis.

Florence ouderenpoli: specialistische zorg

De Florence Ouderenpoli biedt verschillende soorten behandelingen gericht op ouderen, afhankelijk van de zorgvraag. De behandeling kan plaatsvinden binnen uw eigen huisartsenpraktijk, maar u kunt ook langskomen in de behandelruimten van Florence op diverse locaties in de regio Den Haag. Onze specialisten komen ook op verwijzing bij u thuis langs. U kunt bij ons onder meer terecht voor:

  • Ouderengeneeskunde: onze specialist ouderengeneeskunde brengt samen met uw huisarts in kaart welke behandelingen u nodig heeft.
  • Fysiotherapie: wanneer (lichamelijke) beperkingen uw functioneren belemmeren, kan fysiotherapie u helpen. Binnen onze woonzorglocaties behandelen wij veel (oudere) cliënten met een complexe diagnostiek. Dat kunnen we ook bij u thuis. Onze fysiotherapie kan u ook ondersteunen bij een revalidatie na een periode van ziekte of na een operatie.
  • Ergotherapie: soms gaan de dagelijkse activiteiten als aankleden of een wandeling maken niet langer vanzelf. Met een kleine aanpassing, bijvoorbeeld het inzetten van een hulpmiddel, bereikt u samen met onze ergotherapeut vaak al een groot resultaat. De ergotherapeut komt standaard bij u thuis langs, omdat u hier de problemen ervaart.
  • Logopedie: heeft u wel eens moeite met spreken? Kunnen anderen u niet goed verstaan? Of kunt u uw eten moeilijk wegslikken? Mogelijk heeft u te maken met een communicatiestoornis. Hiervoor kunt terecht bij onze logopedie.
  • Psychologische ondersteuning: vergeetachtigheid, sombere gedachten, uw partner die verandert door ziekte, bij deze en andere problemen staan de GZ-psychologen van de Florence Ouderenpoli voor u klaar.
  • Geriatrische psychogeriatrie: wanneer u te maken heeft met geheugenproblemen of beginnende dementie kunt u rekenen op een goede behandeling aan huis. Waar nodig kunnen wij u ook begeleiden naar de dagbehandeling.
  • Casemanagement: onze casemanager dementie zorgt ervoor dat u de juiste zorg en hulp krijgt. Zo kan bijvoorbeeld een tijdelijk opname nodig zijn.
  • Palliatieve zorg: met onze palliatieve zorg, ook wel stervensbegeleiding genoemd, kunnen wij begeleiden bij ziekte en sterven.
  • Polyfarmacie: de Florence Ouderenpoli kan u ook ondersteunen wanneer u vijf of meer geneesmiddelen gebruikt. Doordat u veel middelen tegelijk gebruikt, is de kans op interacties en bijwerkingen groter. Met elkaar kijken we wat voor de beste medicatievorm is.

Kosten inzet Florence Ouderenpoli

De inzet van de specialist Ouderengeneeskunde van de Ouderenpoli is kosteloos op verwijzing van uw huisarts. De vergoeding van de mogelijke behandelingen die u nodig heeft, is afhankelijk van uw zorgverzekering. Logopedie, ergotherapie en diëtiek zijn bijvoorbeeld (deels) opgenomen in de basisverzekering. U kunt op het moment dat u behandeling nodig blijkt te hebben, informeren bij uw eigen zorgverzekeraar.

Afspraak maken Florence Ouderenpoli

Als u gebruik wilt maken van de Florence Ouderenpoli heeft u verwijzing van uw huisarts nodig. Daarna kunt u met ons een afspraak maken via ouderenpoli@florence.nl of via 070 - 41 31 000. Het telefoonnummer voor verwijzers is: 070 - 41 31 006.

Meer informatie

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.