Psycholoog

Bent u verward? Merkt u dat u dingen vergeet? Zit u in de knoop? Onze psycholoog kan onderzoeken wat er aan de hand is.

Psychologische ondersteuning | regio Den Haag | psycholoog Florence

Psycholoog onderzoekt wat er bij u speelt

De psycholoog van Florence doet aan diagnostiek. Dat wil zeggen dat hij of zij op basis van gesprekken, observaties, testen en vragenlijsten onderzoekt wat er precies bij u speelt. Waar komt uw verwardheid vandaan? Waar heeft u precies last van? Het resultaat van het onderzoek wordt door de psycholoog uitgebreid met u besproken. Zo kan er samen met u worden bekeken welke eventuele vervolgstappen er nodig zijn. De psycholoog kan worden ingezet als u wilt weten wat er speelt of als u al een aandoening heeft waarbij u psychologische begeleiding nodig heeft. De specialist Ouderengeneeskunde van Florence zet de psycholoog in als u bij ons onder behandeling bent of woont. Woont u zelfstandig, maar wilt u wel gebruikmaken van onze psycholoog, dan kan dat altijd met een verwijzing van uw huisarts of uw specialist.

Altijd psychologische behandeling die bij u aansluit

De psycholoog van Florence doet naast de diagnostiek ook aan behandeling. Het kan zijn dat bij het vaststellen van bijvoorbeeld dementie andere specialisten van Florence worden ingeschakeld en de psycholoog u daarbij desgewenst ondersteunt. Als uw klachten met gesprekken te behandelen of te verminderen zijn, dan krijgt u psychologische begeleiding van de psycholoog zelf. U wordt behandeld met gesprekken en/of bepaalde trainingen. De psycholoog bekijkt altijd samen met u welke vorm van behandeling bij u het beste aansluit. Ook uw familieleden en mantelzorgers kunnen worden ondersteund door de psycholoog.

Meer informatie inzet psycholoog regio Den Haag

Wilt u gebruikmaken van de psycholoog van Florence in de regio Den Haag? Dan heeft u een verwijzing nodig van een specialist Ouderengeneeskunde, uw eigen specialist of huisarts. Wanneer u nog thuis woont, vergoedt uw zorgverzekeraar meestal de ondersteuning door de psycholoog. Woont u bij Florence of ontvangt u thuiszorg op basis van de Wet langdurige zorg (Wlz)? Dan vindt de vergoeding plaats vanuit uw zorgprofiel. Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u contact met ons opnemen via info@florence.nl of via 070 - 41 31 000.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.