Specialist ouderengeneeskunde

Om u als oudere de juiste zorg te kunnen bieden, werken er bij Florence specialisten ouderengeneeskunde.

Specialist Ouderengeneeskunde | zorg ouderen | Delft, Den Haag, Rijswijk, Leiden, Leidschendam, Voorburg, Voorschoten, Wassenaar

Specifieke kennis over zorg voor ouderen

Een specialist ouderengeneeskunde is een arts die is gespecialiseerd in de zorg voor ouderen en chronisch zieken met verschillende aandoeningen. Om mensen die ouder zijn, goed te kunnen behandelen en te begeleiden, is er specifieke kennis nodig. Als oudere krijgt u vaker te maken met een multiproblematiek: bijvoorbeeld met een chronische ziekte en diverse andere gezondheidsproblemen. Die diversiteit aan aandoeningen vraagt veelal om verschillende soorten behandelingen die goed in de gaten moeten worden gehouden. Onze specialist ouderengeneeskunde brengt uw gehele gezondheidssituatie in kaart.

Bijdragen aan uw kwaliteit van leven

De specialist ouderengeneeskunde kijkt vanuit de Florence Ouderenpoli vervolgens samen met u en uw huisarts naar wat behandelaren en verzorgenden voor u kunnen betekenen. Heeft u bijvoorbeeld pijn doordat u niet goed zit, dan kan de specialist ouderengeneeskunde de ergotherapeut inschakelen. Heeft u problemen met slikken, dan kan de logopedist helpen. Ook kan de specialist ouderengeneeskundige onderzoek doen om de diagnose dementie vast te stellen. Het doel van de specialist ouderengeneeskunde is altijd om u zo prettig mogelijk oud te laten worden. Als u een aandoening heeft, dan kijkt onze specialist ouderengeneeskunde naar wat kan bijdragen aan een betere kwaliteit van leven.

Verschillende soorten behandelingen

De specialist ouderengeneeskunde kan verschillende soorten behandelingen voor u inzetten bij uw specifieke aandoening of combinatie van gezondheidsproblemen:

 

  • Fysiotherapie: wanneer (lichamelijke) beperkingen uw functioneren belemmeren, kan fysiotherapie u helpen.
  • Ergotherapie: als de dagelijkse activiteiten als aankleden niet meer vanzelf gaan, dan kan de ergotherapeut samen met u kijken of kleine aanpassingen of de inzet van hulpmiddelen kunnen helpen.
  • Logopedie: de logopedist staat voor u klaar als u bijvoorbeeld moeite heeft met spreken, uw eten moeilijk kunt wegslikken of wanneer anderen moeite hebben u te verstaan.
  • Psychologische ondersteuning: wanneer u te maken heeft met vergeetachtigheid of sombere gedachten dan kan psychologische ondersteuning door een van onze psychologen u helpen.
  • Casemanagement: onze casemanager zorgt ervoor dat u bij uw specifieke aandoening, bijvoorbeeld dementie, de juiste zorg en hulp krijgt. Ook als familielid ontvangt u hiermee de juiste ondersteuning.
  • Palliatieve zorg: met onze palliatieve zorg, ook wel stervensbegeleiding genoemd, kunnen wij begeleiden bij ziekte en sterven.
  • Polyfarmacie: wij kunnen u ook ondersteunen wanneer u vijf of meer geneesmiddelen gebruikt. Doordat u veel middelen tegelijk gebruikt, is de kans op interacties en bijwerkingen groter. Met elkaar bekijken we wat voor u de beste medicatievorm is.

Meer informatie ouderengeneeskunde Den Haag e.o.

Als u uw gezondheidssituatie wilt bespreken met onze specialist ouderengeneeskunde, dan heeft u een verwijzing van uw huisarts nodig. Daarna kunt u met ons een afspraak maken via ouderenpoli@florence.nl of via 070 - 41 31 006. De afspraak met de specialist ouderengeneeskunde kan bij u thuis plaatsvinden of op een van onze locaties in de regio Den Haag.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.