Verpleeghuismaatschappelijk werker

Onze verpleeghuismaatschappelijk werker is er voor iedereen die tijdelijk of permanent wordt opgenomen in een verpleeghuis.

Maatschappelijk werker | regio Den Haag | Florence

Ondersteuning vanuit verpleegmaatschappelijk werk 

De verpleeghuismaatschappelijk werker van Florence staat naast u en uw mantelzorger om u te helpen bepaalde problemen in kaart te brengen en te ondersteunen bij het zoeken naar eventuele oplossingen. Het gaat hierbij om problematiek op het gebied van financiën, wonen, wettelijke vertegenwoordiging, familierelaties (voor zover relevant binnen de huidige situatie), verwerking en emotionele ondersteuning. Wanneer u in een verpleeghuis wordt opgenomen, kunnen dergelijke problemen u boven het hoofd groeien. U kunt bijvoorbeeld niet terugvallen op een mantelzorger of u weet niet hoe u moet omgaan met uw aandoening. De verpleeghuismaatschappelijk werker is er voor u en helpt u waar mogelijk weer op weg. Samen kijkt u naar wat er nodig is om de kwaliteit van uw leven te verbeteren.

Voor wie is verpleeghuismaatschappelijk werk?

De verpleeghuismaatschappelijk werker kan worden ingezet op verwijzing van de specialist ouderengeneeskunde en is er voor alle (tijdelijke) bewoners van Florence. U krijgt een of meerdere gesprekken, waarin de verpleeghuismaatschappelijk werker u en uw mantelzorger adviseert en zo nodig ondersteunt. 

Wat doet het verpleeghuismaatschappelijk werk?

De verpleeghuismaatschappelijk werker kan u bij verschillende problemen ondersteunen. Denkt u aan:

 

  • het leren omgaan met de gevolgen van lichamelijke en geestelijke beperkingen;
  • het aanpassen aan de nieuwe woonomgeving binnen de verpleegafdeling;
  • ondersteuning bij rouw, verlies of veranderende levensomstandigheden;
  • begeleiding bij relatie- en familieproblemen door ziekte en ouderdom.

 

De verpleeghuismaatschappelijk werker kan u ook ondersteunen bijvoorbeeld bij:

 

  • het regelen van de wettelijke vertegenwoordiging;
  • informeren over wet- en regelgeving;
  • doorverwijzen naar andere disciplines binnen of buiten Florence.

 

De verpleeghuismaatschappelijk werker heeft daarnaast specifieke kennis van een beroerte (CVA), COPD, dementie, dementie bij jonge mensen, gerontopsychiatrie en de ziekte van Parkinson.

Meer informatie verpleeghuismaatschappelijk werk

Via de afdeling waar u bent opgenomen, kunt u navragen welke verpleeghuismaatschappelijk werker u kunt benaderen. Op dit moment is het nog niet mogelijk om gebruik te maken van de verpleeghuismaatschappelijk werker in de thuissituatie. Wel wordt over deze dienstverlening nagedacht. Als u specifieke vragen hierover heeft, dan kunt u contact opnemen via 070 - 41 31 000. U kunt ook altijd contact opnemen met uw eigen huisarts en deze vragen een verwijzing te sturen naar het verpleeghuismaatschappelijk werk van Florence.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.