Spoedzorg Haaglanden biedt 24/7 acute zorg in en rond Den Haag

Ongeplande, acute verpleegkundige zorg op een nieuwe manier georganiseerd door zorgorganisaties HWW zorg en Florence.

Spoedzorg Haaglanden biedt 24/7 acute zorg in en rond Den Haag

In de regio Haaglanden wordt sinds kort de ongeplande, acute verpleegkundige zorg op een nieuwe manier georganiseerd. Eén regionaal team geeft onder de naam Spoedzorg Haaglanden 24 uur per dag, 7 dagen per week acute, ongeplande zorg aan cliënten van verschillende zorgaanbieders. Het gaat hierbij om zorg die niet kan wachten tot de volgende dag.

 

Initiatiefnemers van Spoedzorg Haaglanden zijn zorgorganisaties HWW zorg en Florence. “Wij hebben de krachten gebundeld omdat we samen sterker zijn dan ieder apart”, vertelt Monique Govers, bestuurder bij Florence. “Met Spoedzorg Haaglanden organiseren we de ongeplande, acute zorg duurzaam en efficiënt, én kunnen we beter aansluiten bij de behoefte van de mensen die een beroep op ons doen.” Spoedzorg Haaglanden zet zich op dit moment in voor de thuiswonende klanten van HWW zorg en Florence in Den Haag, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar.

Bekende gezichten

Het team heeft zijn uitvalsbasis op een centrale plek in Rijswijk. “Wanneer er bij ons contactcentrum een melding voor acute zorg binnenkomt, kunnen wij binnen een halfuur bij iemand zijn”, zo vertelt Patricia van Dijk, directeur van Spoedzorg Haaglanden.

Voor de klanten zijn de medewerkers van Spoedzorg Haaglanden bekende gezichten. “Het zijn allemaal medewerkers die eerst in het personenalarmeringsteam van HWW zorg of Florence werkten. Voor de klanten verandert er dus niet zoveel. Alleen de auto en het uniformjasje van de medewerker zien er nu anders uit”, legt Patricia uit.

Aansluiting andere zorgaanbieders mogelijk

Het is voor iedere zorgaanbieder een opgave om goed 24/7 acute zorg te bieden. Om zoveel mogelijk andere mensen in geval van nood snel te kunnen helpen, staan initiatiefnemers HWW zorg en Florence open voor samenwerking met meer zorgaanbieders uit de regio. Greetje de Grooth en Paul van Wingaarden, bestuurders van HWW zorg, lichten het belang van samenwerken toe. “Natuurlijk willen wij zoveel mogelijk mensen uit Den Haag en de omliggende gemeenten hulp bieden als het nodig is. Daarom nodigen we andere zorgaanbieders uit de regio uit om zich aan te sluiten bij Spoedzorg Haaglanden. Samen kunnen we klaar staan voor de inwoners in de regio Haaglanden én de zorg in Nederland betaalbaar houden.”