Reguliere thuiszorg

Thuiszorg

Thuis voelt u zich het prettigst. Florence begrijpt dat als geen ander. Daarom bieden wij verschillende vormen van thuiszorg.

 

Verzorgenden en verpleegkundigen aan huis

Wanneer de dagelijke zaken niet meer zo vanzelfsprekend zijn, kan het prettig zijn dat er een professionele verzorgende of verpleegkundige van Florence bij u thuis langskomt om u de juiste zorg te geven. Onze medewerkers helpen u bijvoorbeeld bij:

 

 • het aan- en uitkleden;
 • het douchen en wassen;
 • het naar bed gaan;
 • het toedienen van injecties;
 • het verzorgen van een stoma;
 • het innemen van medicijnen;
 • het ondersteunen bij hoe u met een ziekte of handicap kunt omgaan;
 • het aanvragen van het gebruik van hulpmiddelen.

 

Kortom, onze thuiszorg biedt u een helpende hand, een luisterend oor én een kundig advies.

 

Diverse gespecialiseerde teams voor thuiszorg op maat

Florence  beschikt over diverse gespecialiseerde teams voor de thuiszorg. Daarmee kunt u rekenen op thuiszorg die past bij uw zorgvraag, bijvoorbeeld bij:

 

 • Dementieklachten: naarmate u ouder wordt, kan het voorkomen dat u de greep op het leven verliest. Merkt u ook dat u steeds vaker vergeet het gas uit te doen of dat u bekenden niet goed meer herkent? Dan zou het kunnen dat u te maken heeft met een lichte of zwaardere vorm van dementie. Om u goed te begeleiden biedt Florence specifieke zorg. We bieden huishoudelijke verzorging en persoonlijke verzorging bij u thuis. U kunt hierbij denken aan: klaarmaken van uw ontbijt, bestellen van medicijnen, druppelen van uw ogen en wondverzorging. Als u wilt, kunnen wij ook samen met u bekijken welke boodschappen u nodig heeft of wanneer u naar de kapper wilt. Wij kunnen uiteraard ook uw partner ondersteunen bij de zorg. Naast de thuiszorg is er ook gespecialiseerde behandeling mogelijk vanuit de Florence Ouderenpoli.

 

 • Een ziekenhuisopname of chronische ziekte: ons team Thuiszorgtechnologie biedt u de nodige gespecialiseerde verpleging thuis als u na een ziekenhuisperiode naar huis komt of wanneer u chronisch ziek bent. Onze medewerkers kunnen bijvoorbeeld infusen aanprikken en verzorgen, bloed toedienen en medicatie of voeding via uw aderen toedienen. Ook kunnen zij een neussonde inbrengen bij jonge kinderen.

 

 • De zorg voor een kind: u kunt de Kinderthuiszorg van Florence inschakelen op het moment dat uw kind zorg nodig heeft. Denkt u aan onder meer kortdurende zorg bij een plotselinge ziekte of bij revalidatie, langdurige zorg bij een chronische ziekte of beperking en terminale zorg. Onze kinderverpleegkundigen komen bij u thuis of gaan naar het kinderdagverblijf of school van uw kind om de benodigde medische zorg te bieden.

 

 • Behandeling in de thuissituatie: wanneer u zelfstandig thuis woont en/of naast de reguliere thuiszorg gespecialiseerde behandeling nodig heeft, kunt u gebruikmaken van de Florence Ouderenpoli. Denkt u aan behandeling bij geheugenproblemen, moeilijk lopen of praten en lichamelijke beperkingen die uw functioneren beperken. In de Florence Ouderenpoli zijn diverse disciplines vertegenwoordigd. De Florence Ouderenpoli werkt samen met huisartsen in de regio Den Haag. U kunt gebruikmaken van deze eerstelijnszorg als u een verwijzing heeft van de huisarts.
   

Kosten en vergoeding thuiszorg

Om gebruik te kunnen maken van de thuiszorg heeft u een indicatie van het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg) nodig. De kosten van de thuiszorg zijn afhankelijk van wat u nodig heeft. De thuiszorg (persoonlijke verzorging en wijkverpleging) wordt geregeld binnen de zorgverzekeringswet (Zvw). Dat betekent dat de vergoeding van de ontvangen zorg, het betalen van de eigen bijdrage en overige administratie verloopt via uw zorgverzekeraar. U kunt de kosten ook betalen vanuit een Persoonsgebonden Budget. Florence kan u helpen bij de aanvraag van uw zorgindicatie.

 

Meer informatie

Florence biedt de thuiszorg aan in Delft, Den Haag, Rijswijk, Leiden, Leidschendam, Voorburg, Voorschoten en Wassenaar. Voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden voor thuiszorg kunt u contact met ons opnemen via info@florence.nl of via 070 - 41 31 000. Graag maken wij dan met u een afspraak om in een persoonlijk gesprek over uw situatie te praten. Met elkaar kunnen we dan bekijken welke keuzemogelijkheden u heeft. U kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor particuliere thuiszorg van Florence Allure.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.