Huishoudelijke zorg

Huishoudelijke zorg is prettig als het huishouden voor u een zware opgave wordt, bijvoorbeeld door ouder worden of ziekte.

Huishoudelijke zorg

Huishoudelijke zorg zoals u dat wenst

Ook wanneer u herstelt van een operatie kan het fijn zijn om tijdelijk huishoudelijke zorg in te zetten. Wat de aanleiding voor de huishoudelijk zorg ook is, u geeft altijd zelf aan wat u nodig heeft en in welke frequentie u wilt dat wij langskomen. De hulp bij het huishouden regelt de dagelijkse werkzaamheden in en om uw huis. Het gaat hierbij om werkzaamheden als:

• stofzuigen
• een was draaien
• stoffen
• strijken
• afwassen
• ramen zemen
• badkamer en toilet schoonmaken
• boodschappen doen (afhankelijk van uw zorgindicatie)

Zorgindicatie huishoudelijke zorg

Om gebruik te kunnen maken van huishoudelijke zorg moet u in het bezit zijn van een zorgindicatie. Deze kunt u aanvragen bij het Wmo-loket (Wet op maatschappelijke ondersteuning) van uw gemeente. Zij beoordelen uw aanvraag. U kunt daarbij aangeven van welke zorgverlener u de zorg wilt ontvangen.

Kosten huishoudelijke zorg

Wanneer u een Wmo-zorgindicatie heeft, betaalt de gemeente grotendeels de kosten voor huishoudelijke zorg. U betaalt  een eigen bijdrage. Deze is afhankelijk van uw leeftijd en de hoogte van uw inkomen en dat van uw eventuele partner. Geen Wmo-indicatie? Uw huishoudelijke zorg kan ook vanuit de zorgverzekering worden vergoed. Informeert u naar de voorwaarden bij uw zorgverzekeraar. Huishoudelijk zorg inkopen vanuit een Persoonsgebonden Budget (PGB) of vanuit eigen middelen (particuliere thuiszorg) is eveneens mogelijk.

Meer informatie 

De huishoudelijke zorg wordt uitgevoerd door Florein, een dochteronderneming van Florence. Voor meer informatie en aanvragen van huishoudelijke zorg kunt u contact met opnemen met Florein via het contactformulier of via 070 – 300 4800. Zij kunnen u ook helpen bij het aanvragen van een zorgindicatie. 

 

Bel mij terug

*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.