Huishoudelijke zorg

Huishoudelijke zorg is prettig als het huishouden voor u een zware opgave wordt, bijvoorbeeld door ouder worden of ziekte.

Huishoudelijke zorg

Huishoudelijke zorg zoals u dat wenst

Ook wanneer u herstelt van een operatie kan het fijn zijn om tijdelijk huishoudelijke zorg in te zetten. Wat de aanleiding voor de huishoudelijk zorg ook is, u geeft altijd zelf aan wat u nodig heeft en in welke frequentie u wilt dat wij langskomen. De hulp bij het huishouden regelt de dagelijkse werkzaamheden in en om uw huis. Het gaat hierbij om werkzaamheden als:

• stofzuigen
• een was draaien
• stoffen
• strijken
• afwassen
• ramen zemen
• badkamer en toilet schoonmaken
• boodschappen doen (afhankelijk van uw zorgindicatie)

Zorgindicatie huishoudelijke zorg

Om gebruik te kunnen maken van huishoudelijke zorg moet u in het bezit zijn van een zorgindicatie. Deze kunt u aanvragen bij het Wmo-loket (Wet op maatschappelijke ondersteuning) van uw gemeente. Zij beoordelen uw aanvraag. U kunt daarbij aangeven van welke zorgverlener u de zorg wilt ontvangen.

Kosten huishoudelijke zorg

Wanneer u een Wmo-zorgindicatie heeft, betaalt de gemeente grotendeels de kosten voor huishoudelijke zorg. U betaalt een eigen bijdrage. Deze is afhankelijk van uw leeftijd en de hoogte van uw inkomen en dat van uw eventuele partner. Geen Wmo-indicatie? Uw huishoudelijke zorg kan ook vanuit de zorgverzekering worden vergoed. Informeert u naar de voorwaarden bij uw zorgverzekeraar. 

Meer informatie 

De huishoudelijke zorg wordt uitgevoerd door Florein, een dochteronderneming van Florence. Voor meer informatie en aanvragen van huishoudelijke zorg kunt u contact met opnemen met Florein via het contactformulier of via 070 – 300 4800. Zij kunnen u ook helpen bij het aanvragen van een zorgindicatie. 

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.