Reguliere thuiszorg

Thuis voelt u zich het prettigst. Florence begrijpt dat als geen ander. Daarom bieden wij verschillende vormen van thuiszorg.

Thuiszorg

Verzorgenden en verpleegkundigen aan huis

Wanneer de dagelijkse zaken niet meer zo vanzelfsprekend zijn, kan het prettig zijn dat er een professionele verzorgende of verpleegkundige van Florence bij u thuis langskomt om u de juiste zorg te geven. Onze medewerkers helpen u bijvoorbeeld bij:
 

 • het aan- en uitkleden;
 • het douchen en wassen;
 • het naar bed gaan;
 • het toedienen van injecties;
 • het verzorgen van een stoma;
 • het verzorgen van een wond;
 • het innemen van medicijnen;
 • het ondersteunen bij hoe u met een ziekte of handicap kunt omgaan;
 • het aanvragen van het gebruik van hulpmiddelen.

 

Kortom, onze thuiszorg biedt u een helpende hand, een luisterend oor én een kundig advies.

Diverse gespecialiseerde teams voor thuiszorg op maat

Florence  beschikt over diverse gespecialiseerde teams voor de thuiszorg. Daarmee kunt u rekenen op thuiszorg die past bij uw zorgvraag, bijvoorbeeld bij:

 • Dementieklachten: naarmate u ouder wordt, kan het voorkomen dat u de greep op het leven verliest. Merkt u ook dat u steeds vaker vergeet het gas uit te doen of dat u bekenden niet goed meer herkent? Dan zou het kunnen dat u te maken heeft met een lichte of zwaardere vorm van dementie. Om u goed te begeleiden biedt Florence specifieke zorg. We bieden huishoudelijke verzorging en persoonlijke verzorging bij u thuis. U kunt hierbij denken aan: het aanreiken van medicijnen, druppelen van uw ogen en wondverzorging. Wij kunnen uiteraard ook uw partner ondersteunen bij de zorg. Naast de thuiszorg is er ook gespecialiseerde behandeling mogelijk vanuit de Florence Ouderenpoli.
 • Een ziekenhuisopname of chronische ziekte: ons team Thuiszorgtechnologie biedt u de nodige gespecialiseerde verpleging thuis als u na een ziekenhuisperiode naar huis komt of wanneer u chronisch of terminaal ziek bent. Onze medewerkers kunnen bijvoorbeeld infusen aanprikken en verzorgen, bloed toedienen en medicatie of voeding via uw aderen toedienen.
 • Behandeling in de thuissituatie: wanneer u zelfstandig thuis woont en/of naast de reguliere thuiszorg gespecialiseerde behandeling nodig heeft, kunt u gebruikmaken van de Florence Ouderenpoli. Denkt u aan behandeling bij geheugenproblemen, moeilijk lopen of praten en lichamelijke beperkingen die uw functioneren beperken. In de Florence Ouderenpoli zijn diverse disciplines vertegenwoordigd. De Florence Ouderenpoli werkt samen met huisartsen in de regio Den Haag. U kunt gebruikmaken van deze eerstelijnszorg als u een verwijzing heeft van de huisarts.

Kosten en vergoeding thuiszorg

 • Om gebruik te kunnen maken van de thuiszorg heeft u een indicatie nodig. Wanneer u thuis hulp nodig heeft bij de persoonlijke verzorging of de verpleging, dan wordt de indicatie gesteld door een verpleegkundige niveau 5. De zorg aan huis wordt betaald door de zorgverzekeraar.
 • Als u een verblijfsindicatie heeft vanuit het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg), worden de kosten betaald vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). U betaalt een inkomensafhankelijke eigen bijdrage, die wordt vastgesteld door het Centraal Administratie Kantoor (CAK). U kunt de eigen bijdrage berekenen op de website van het CAK. Als u een verblijfsindicatie vanuit het CIZ heeft, geeft u dit dan door. Onze verpleegkundige kan de zorg die u thuis nodig heeft, uit deze indicatie halen.
 • U kunt er ook kiezen om de zorg vanuit een Persoonsgebonden Budget (PGB) te betalen. U kunt hiervoor het aanvraagformulier invullen. Florence levert zorg op basis van Zorg in Natura en biedt enkel hulp aan bij het aanvragen van uw PGB. Uw zorgverzekeraar beoordeelt de aanvraag.

Meer informatie

Florence biedt de thuiszorg aan in Den Haag, Rijswijk, Leiden, Leidschendam, Voorburg, Voorschoten en Wassenaar. Voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden voor thuiszorg kunt u contact met ons opnemen via info@florence.nl of via 070 - 41 31 000. Graag maken wij dan met u een afspraak om in een persoonlijk gesprek over uw situatie te praten. Met elkaar kunnen we dan bekijken welke keuzemogelijkheden u heeft. 

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.