Wonen met zorg in eigen appartement

Veilig en beschermd wonen met de zorg die u nodig heeft. Dat kan binnen uw eigen appartement binnen woonzorgcentrum Mariënpark.

Wonen met zorg in eigen appartement

Zorg voor mensen met dementie

Woonzorgcentrum Mariënpark in Leidschendam is een gespecialiseerd psychogeriatrisch en gesloten woonzorgcentrum en biedt zorg aan mensen met gevorderde dementie. U kunt bewoner van Mariënpark worden als u een zorgindicatie binnen de Wet langdurige zorg heeft: zorgprofiel VV5 en hoger. Wanneer u naast de zorg in verband met uw dementie ook specifieke behandeling nodig heeft, kunt u eveneens bij Mariënpark terecht. Wij zorgen ervoor dat u binnen ons woonzorgcentrum uw nieuwe thuis krijgt. Een thuis waar u zich ook echt thuis zult voelen, uzelf kunt zijn en de dingen kunt doen die u graag wilt. De zorg, behandeling en ondersteuning zijn altijd gericht op uw wensen en behoeften en op wat u zelf kunt.

Zorgappartementen in Leidschendam 

Woonzorgcentrum Mariënpark in Leidschendam biedt ruimte aan 74 bewoners met dementie. Als bewoner heeft u uw eigen appartement. De zorgappartementen hebben een woongedeelte met een keukenblok, een slaapgedeelte en u heeft uw eigen douche en toilet. Uw huis is daarmee van alle gemakken voorzien. Daarmee is het appartement echt uw eigen woning. Om dat te benadrukken, heeft u binnen Mariënpark ook uw eigen adres: het nummer van uw appartement is tevens uw postadres. Uw zorgappartement is groot genoeg om familie en vrienden te ontvangen en spullen mee te nemen die u zo dierbaar zijn.

Mariënpark: huiskamers voor rust en activiteiten

De zorgappartementen binnen Mariënpark zijn verdeeld over drie etages. Hier wonen in totaal 74 mensen met dementie. Elke verdieping heeft drie huiskamers: een grote huiskamer met keuken waar ook met elkaar kan worden gegeten, een tuin- of balkonkamer en een rustigere huiskamer. Binnen de huiskamers worden wekelijks diverse activiteiten aangeboden. Er is altijd één huiskamer die we bewust rustig houden, zodat u hier bijvoorbeeld televisie kunt kijken of naar muziek kunt luisteren. Er staan in deze kamer lekkere relaxstoelen en u kunt er koffie- of theedrinken.

Beweeg- en buitenruimte van Mariënpark

Binnen ons woonzorgcentrum in Leidschendam is er veel beweegruimte. Binnen de etage waar u woont kunt u zich dan ook vrij bewegen. U kunt onder begeleiding naar de prachtige tuin beneden of onder begeleiding naar het nabijgelegen park, dan bent u natuurlijk vrij om dat te doen. Woonzorgcentrum Mariënpark heeft geen restaurant of kapsalon, zoals in andere verpleeghuizen vaak wel het geval is. Door de faciliteiten beperkt te houden, willen we Mariënpark voor u als een echt thuis laten zijn. Wilt u naar de kapper of manicure? In Mariënpark komen deze regelmatig in huis waarmee u een afspraak kunt maken. Wenst u liever zelf een kapper te regelen dan kunt u dat samen met uw familie regelen en  laat u een kapper naar uw appartement komen. Een pedicure komt elke acht weken bij u langs op kosten van Florence.

Directe omgeving woonzorgcentrum Mariënpark

Woonzorgcentrum Mariënpark is gevestigd op een aantrekkelijke locatie in Leidschendam. U woont tussen de J.S. Bachlaan, de Prins Bernardlaan, de Mozartlaan en het park, tegenover het oude raadhuis van Leidschendam. De omgeving is prachtig groen. De ‘Westfield Mall of the Netherlands’ en het Damcentrum bevinden zich op ongeveer vijf minuten lopen. Uitsluitend onder begeleiding van uw naasten of een vrijwilliger kunt u hiervan genieten.

Contact via Familienet

Goede communicatie is ontzettend belangrijk tussen u, uw familieleden en uw zorgmedewerkers. Als duidelijk is wat er speelt en wat er mogelijk is, kan iedereen zo optimaal mogelijk worden betrokken bij uw leven - én bij uw zorg. Met die reden maakt Florence binnen woonzorgcentrum Mariënpark gebruik van het digitale communicatiemiddel Familienet. Hieraan zijn geen kosten verbonden.

Meer informatie woonzorgcentrum Mariënpark

Graag vertellen wij u meer over de kosten van wonen en zorg bij Florence. Wanneer u meer over de verschillende zorgmogelijkheden binnen Florence wilt weten, dan kunt u contact opnemen met de Florence Zorgbemiddeling. Samen zoeken wij met u of uw naasten naar de best passende zorgmogelijkheden. Tevens kan Zorgbemiddeling uw vragen beantwoorden over:

 

  • Wachtlijsten en aanmelding voor de woonzorgcentra van Florence
  • Wet- en regelgeving binnen de zorg, bijvoorbeeld over indicaties en de financiële consequenties.

 

Florence Zorgbemiddeling is bereikbaar via 070 - 41 31 000 (maandag tot en met vrijdag
tussen 8.30 en 17.00 uur). U kunt vragen naar Zorgbemiddeling. U kunt ook mailen naar: bemiddeling@florence.nl

 

Locatie

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.