Wonen met zorg in eigen appartement

Veilig en beschermd wonen met de zorg die u nodig heeft. Dat kan binnen uw eigen appartement binnen verpleeghuis Mariënpark.

Wonen met zorg in eigen appartement

Zorg voor mensen met dementie

Verpleeghuis Mariënpark in Leidschendam biedt zorg aan mensen met dementie. U kunt bewoner van Mariënpark worden als u een zorgindicatie binnen de Wet langdurige zorg heeft: zorgprofiel VV5 en hoger. Wanneer u naast de zorg in verband met uw dementie ook specifieke behandeling nodig heeft, kunt u eveneens bij Mariënpark terecht. Wij zorgen ervoor dat u binnen ons verpleeghuis uw nieuwe thuis krijgt. Een thuis waar u zich ook echt thuis zult voelen, uzelf kunt zijn en de dingen kunt doen die u graag wilt. De zorg, behandeling en ondersteuning zijn altijd gericht op uw wensen en behoeften en op wat u zelf kunt.

Zorgappartementen in Leidschendam 

Verpleeghuis Mariënpark in Leidschendam biedt ruimte aan 74 bewoners met dementie. Als bewoner heeft u uw eigen appartement. De zorgappartementen hebben een woongedeelte met een keukenblok, een slaapgedeelte en u heeft uw eigen douche en toilet. Uw huis is daarmee van alle gemakken voorzien. Daarmee is het appartement echt uw eigen woning. Om dat te benadrukken, heeft u binnen Mariënpark ook uw eigen adres: het nummer van uw appartement is tevens uw postadres. Uw zorgappartement is groot genoeg om familie en vrienden te ontvangen en spullen mee te nemen die u zo dierbaar zijn.

Mariënpark: huiskamers voor rust en activiteiten

De zorgappartementen binnen verpleeghuis Mariënpark zijn verdeeld over drie etages. Hier wonen in totaal 74 mensen met dementie. Elke verdieping heeft drie huiskamers: een grote huiskamer met keuken waar ook met elkaar kan worden gegeten, een tuin- of balkonkamer en een rustigere huiskamer. Binnen de huiskamers worden wekelijks diverse activiteiten aangeboden. Er is altijd één huiskamer die we bewust rustig houden, zodat u hier bijvoorbeeld televisie kunt kijken of naar muziek kunt luisteren. Er staan in deze kamer lekkere relaxstoelen en u kunt er koffie- of theedrinken.

Beweeg- en buitenruimte verpleeghuis Mariënpark

Binnen ons verpleeghuis in Leidschendam is er veel beweegruimte. Binnen de etage waar u woont kunt u zich dan ook vrij bewegen. Kunt u zelfstandig of onder begeleiding naar de prachtige tuin beneden of naar het nabijgelegen park, dan bent u natuurlijk vrij om dat te doen. Verpleeghuis Mariënpark heeft geen restaurant of kapsalon, zoals in andere verpleeghuizen vaak wel het geval is. Door de faciliteiten beperkt te houden, willen we Mariënpark voor u als een echt thuis laten zijn. Wilt u naar de kapper? Dan kunt u dat samen met uw familie regelen of u laat een kapper aan huis komen.

Directe omgeving verpleeghuis Mariënpark

Verpleeghuis Mariënpark is gevestigd op een aantrekkelijke locatie in Leidschendam. U woont tussen de J.S. Bachlaan, de Prins Bernardlaan, de Mozartlaan en het park, tegenover het oude raadhuis van Leidschendam. De omgeving is prachtig groen. Het winkelcentrum van Leidsenhage en het Damcentrum bevinden zich op ongeveer vijf minuten lopen. Hier kunt u altijd met uw naasten of een vrijwilliger naartoe.

Contact via Familienet

Goede communicatie is ontzettend belangrijk tussen u, uw familieleden en uw zorgmedewerkers. Als duidelijk is wat er speelt en wat er mogelijk is, kan iedereen zo optimaal mogelijk worden betrokken bij uw leven - én bij uw zorg. Met die reden maakt Florence binnen verpleeghuis Mariënpark gebruik van het digitale communicatiemiddel Familienet. Hieraan zijn geen kosten verbonden.

Meer informatie verpleeghuis Mariënpark

Graag vertellen wij u meer over de kosten van wonen en zorg bij Florence. Wanneer u meer over de verschillende zorgmogelijkheden binnen Florence wilt weten, dan kunt u contact opnemen met de Zorgbemiddeling. Florence Zorgbemiddeling zoekt samen met u of uw naasten naar de best passende zorgmogelijkheden. Tevens kan Zorgbemiddeling uw vragen beantwoorden over:

 

  • Wachtlijsten en aanmelding voor de woonzorgcentra van Florence
  • Wet- en regelgeving binnen de zorg, bijvoorbeeld over indicaties

 

Florence Zorgbemiddeling is bereikbaar via 070 - 41 31 000 (maandag tot en met vrijdag
tussen 8.30 en 17.00 uur). U kunt vragen naar Zorgbemiddeling. U kunt ook mailen naar: bemiddeling@florence.nl

 

Locatie

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.