Tijdelijke verpleeghuiszorg

Binnen Houthaghe is er een speciale afdeling voor mensen die acute verpleeghuiszorg nodig hebben.

Tijdelijke verpleeghuiszorg

Tijdelijke plekken voor verpleeghuiszorg

Verpleeghuis Houthaghe van Florence werkt hiervoor samen met zorgorganisaties Haagse Wijk- En Woonzorg (HWW zorg), Respect, Saffier en WoonZorgcentra Haaglanden (WZH). Elke maand houdt een van deze organisaties bewust één week een aantal plekken vrij om crisisopvang in de Haagse regio te kunnen garanderen. Binnen verpleeghuis Houthaghe zijn er in totaal achttien plekken voor mensen die acute verpleeghuiszorg nodig hebben (eerstelijnsverblijf, hoog complex). Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn na een ziekenhuisopname, maar ook wanneer zelfstandig thuis wonen tijdelijk niet meer lukt. In zeer acute gevallen kunt u tijdelijk in Houthaghe terecht in afwachting van een nieuwe woonplek.

Eigen appartement met verpleeghuiszorg

Op de afdeling voor acute verpleeghuiszorg binnen verpleeghuis Houthaghe beschikt u tijdens u tijdelijke verblijf over een eigen appartement. Dat is standaard voorzien van een bed, nachtkastje, toilet, doucheruimte, een tv-aansluiting, kastruimte, laminaat, vitrages en gordijnen. U heeft ook een balkon.

Vergoeding acute zorg

Of u voor de acute verpleeghuiszorg in aanmerking komt, bepaalt uw huisarts of behandelaar in het ziekenhuis. Iedereen die een indicatie krijgt voor een ‘eerstelijnsverblijf, hoog complex’ of een Wlz-indicatie heeft, komt in aanmerking voor een plek bij Houthaghe, of bij een van de andere zorgorganisaties. Dit is afhankelijk van welke zorgorganisatie die week paraat staat en waar er op dat moment een plek vrij is. Het doel van het verblijf is dat u herstelt en weer terugkeert naar uw eigen woning, of doorstroomt naar een nieuwe woonomgeving met zorg. Uw tijdelijke verblijf wordt vergoed vanuit uw zorgverzekering of de Wet langdurige zorg. Het eigen risico wordt door de zorgverzekeraar berekend.

Meer informatie tijdelijke zorg Den Haag

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met verpleeghuis Houthaghe via info@florence.nl en 070 - 754 60 00.

Locatie