Kortdurende zorg: tijdelijk verblijven

Soms heeft u kortdurende zorg nodig. Bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname, een val of wanneer uw mantelzorger er niet is.

Kortdurende zorg | Den Haag, Delft, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Voorschoten, Wassenaar

Kortdurende zorg in Den Haag en omgeving

Een kortdurend verblijf in een van onze comfortabele appartementen binnen onze verpleeg- en verzorgingshuizen is dan een prima oplossing. Florence biedt appartementen met kortdurende zorg in Den Haag, Leidschendam-Voorburg en Rijswijk. Natuurlijk kunt u hier ook als inwoner buiten deze regio terecht.

Mogelijkheden kortdurende zorg

Binnen Florence zijn er meerdere mogelijkheden voor kortdurende zorg. We leggen de verschillende soorten hieronder graag aan u uit:

 

  • Eerstelijnsverblijf, laag complex: of u voor deze vorm van kortdurend verblijf in aanmerking komt, wordt door uw huisarts of ziekenhuis vastgesteld. Als u een indicatie krijgt voor een ‘eerstelijnsverblijf, laag complex’ dan kunt u bij Florence terecht voor een tijdelijk verblijf met zorg. U logeert in een comfortabel appartement binnen een van onze woonzorgcentra. Het doel van deze vorm van verblijf is dat u bij ons herstelt en weer terugkeert naar uw eigen woning. Tijdens uw verblijf blijft de medische zorg in handen van uw huisarts. Florence helpt u bij uw persoonlijke verzorging. Wanneer het voor uw herstel nodig is, wordt ook een fysiotherapeut of andere paramedische zorg ingezet. U verblijft bij ons zolang dit noodzakelijk is voor uw herstel, met een maximum van drie maanden. Het eerstelijnsverblijf wordt betaald vanuit uw basiszorgverzekering. Wanneer u een eigen risico heeft, wordt dat door uw zorgverzekeraar berekend.
  • Eerstelijnsverblijf, hoog complex: deze vorm van verblijf is vergelijkbaar met het ‘eerstelijnsverblijf, laag complex’. De mate van zorg is echter complexer. Florence biedt het ‘eerstelijnsverblijf, hoog complex’ met die reden alleen aan in revalidatiecentrum Westhoff in Rijswijk. Onze specialist Ouderengeneeskunde neemt de medische zorg van uw huisarts over. Het ‘eerstelijnsverblijf, hoog complex’ wordt eveneens betaald vanuit uw basiszorgverzekering. Wanneer u een eigen risico heeft, wordt dat door uw zorgverzekeraar berekend.
  • Tijdelijke opname chronische zorg: wanneer u een zorgindicatie vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) heeft voor langdurige zorg in een instelling, maar thuis de zorg ontvangt, dan kunt u tijdelijk bij ons verblijven. De kosten voor de tijdelijke opname worden dan betaald vanuit de Wlz. U betaalt een eigen bijdrage volgens de regeling van het Centraal Administratie Kantoor (CAK). Op de website van het CAK kunt u uw eigen bijdrage berekenen.

Kortdurende zorg in comfortabel appartement

De kortdurende zorg wordt aangeboden op de diverse woonzorglocaties van Florence in Den Haag, Leidschendam-Voorburg en Rijswijk. U verblijft altijd in een comfortabel appartement dat standaard is voorzien van bed, tafel, stoelen, kast, televisie en alarmkastje. U krijgt uiteraard elke dag een heerlijke maaltijd geserveerd, op uw kamer of in het restaurant als dat voor u mogelijk is. Ook kunt u tijdens de kortdurende zorg meedoen aan diverse activiteiten die binnen onze woonzorglocaties worden georganiseerd.

Wachttijden kortdurende zorg

Over het algemeen zijn er geen of korte wachttijden voor de verschillende vormen van kortdurende zorg bij Florence.

Meer informatie kortdurende zorg Den Haag e.o.

Als u meer informatie wilt over de kortdurende zorg die Florence biedt in Den Haag, Leidschendam-Voorburg en Rijswijk, neemt u dan contact op met een van de woonzorglocaties van Florence. De locatie van uw keuze informeert u verder over de mogelijkheden. De kortdurende zorg is er ook voor inwoners uit Delft en Leiden en voor mensen buitend de regio. Wanneer u meer wilt weten over de mogelijke wachttijden voor kortdurende zorg, neemt kunt u contact op met het Florence Contact Centrum via info@florence.nl of via 070 - 41 31 000 (24/7 bereikbaar).

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.