‘Thuiszorg leuker dan ik dacht’

‘Thuiszorg leuker dan ik dacht’

Robin Stoové stond niet te springen om stage te lopen in de thuiszorg. Maar het tegendeel is waar.

 

 

Fietsen door de regen

“Oh nee. Dat is wat ik dacht toen ik hoorde dat mijn stage in het derde jaar van de opleiding Verpleegkunde in de thuiszorg was”, vertelt Robin. “Laten we eerlijk zijn, de thuiszorg heeft een reputatie waardoor niet alle studenten er enthousiast over zijn. Er wordt gezegd dat je in de thuiszorg veel door de regen fietst en je komt bij mensen thuis die je niet kent. Vooral dat eerste wordt vaak genoemd als argument waarom de thuiszorg niet leuk is.”

Robin zit nu in week dertien van de twintig weken stage. “En ik moet zeggen het is eigenlijk heel leuk! Het fietsen hoeft echt niet altijd. Er zijn routes waarbij je naar alle cliënten kan lopen. En als het regent of de cliënten wonen echt ver uit elkaar, dan ga ik met de auto of trek ik een goed regenpak aan.”

 

Je leert cliënten snel kennen

Het tweede argument dat Robin veel heeft gehoord, is dat je bij mensen naar binnengaat die je eigenlijk niet kent. “Op de een of andere manier went dit heel snel. In het begin was het even wennen, maar na een tijdje ken je de cliënten en loop je zo naar binnen alsof het een huis van een vriendin is.”

 

Fijne werktijden en mensen ondersteunen

Robin vindt de werktijden in de thuiszorg een groot voordeel. “Ik werk vaak van half acht tot een uur. In de middag heb ik dus genoeg vrije tijd. De reden waardoor ik het uiteindelijk echt leuk vind om te werken in de thuiszorg, is dat je mensen de kans geeft om langer in hun eigen prettige omgeving te wonen. Daarnaast leer je hen op een andere manier kennen doordat je in hun privéomgeving komt. In een verpleeghuis of woonzorgcentrum is dat toch anders.”

 

Neem een kijkje bij Florence

Robin heeft nog een goede tip voor studenten: “Als je toch nog twijfelt of de thuiszorg iets voor jou is, vraag dan een meeloopdag via info@florence.nl! Op die manier kun je jouw blik op de thuiszorg ook veranderen.”