Zorgarrangement Alarmering

Iedereen wil zoveel mogelijk zijn eigen leven kunnen leiden. Toch kan het heel fijn zijn als er altijd iemand in de buurt is.

Zorgarrangement Alarmering | Den Haag en omstreken | FlorencePas

Meerdere vormen van alarmering

Zo kunt u met uw FlorencePas kiezen voor de LifeWatcher of Personenalarmering. Beide vormen van alarmering bieden u veiligheid op elk hun eigen manier. Met uw FlorencePas krijgt u bij de LifeWatcher een korting. We vertellen u graag meer.

LifeWatcher-horloge of SOS-button

Deze LifeWatcher biedt alarmering op twee manieren die allebei ook buitenshuis zijn te gebruiken, zo heeft u altijd en overal een veilig gevoel:

  • LifeWatcher-horloge: dit is een horloge met een duidelijke alarmknop erop.
  • LifeWatcher-button: in plaats van een horloge kunt u ook kiezen voor een SOS-button. Deze kunt u om uw hals dragen als een ketting.


U hoeft de alarmknop slechts drie seconden ingedrukt te houden om te alarmeren. U bepaalt zelf wie er worden ingeschakeld. Via het horloge kunt u direct met elkaar praten. Via een app die is gekoppeld aan het horloge, is voor uw mantelzorgers ook meteen te zien waar u bent. De LifeWatcher is gebruiksvriendelijk en geschikt voor mensen die weinig ervaring hebben met elektronica. Naast de alarmering kunt u ook heel makkelijk de tijd, datum en dagaanduiding aflezen.

 

De LifeWatcher-horloge kost 129,95 euro (LifeWatcher Senior). De LifeWatcher SOS Button kost 149,95 euro. De toestellen zijn makkelijk op te laden met het bijgeleverde laadsnoertje, maar als u het zichzelf makkelijk wilt maken, kunt u voor 19,95 euro een zogenoemd docking station bijbestellen. Dan hoeft u de LifeWatcher er alleen maar op te leggen om op te laden. Als FlorencePashouder krijgt u met de kortingscode 'florence2023' 14,95 euro korting. U betaalt 9,95 euro per maand om uw mantelzorgers onbeperkt te alarmeren via het horloge of de button. Op de website van LifeWatcher vindt u meer informatie en kunt u de LifeWatcher aanvragen.

Personenalarmering

Wanneer u kiest voor de Personenalarmering, dan plaatst Florence bij uw telefoonaansluiting een alarmeringsapparaat. Daarnaast krijgt u een kleine alarmzender die u om uw hals of pols kunt dragen. De alarmzender heeft een bereik van ongeveer vijftig meter en dat betekent dat u vanuit alle kamers in uw woning om hulp kunt vragen. Op het moment dat u hulp nodig heeft, drukt u op de alarmknop. Via uw telefoon wordt er direct verbinding gemaakt met Florence. U hoort vervolgens een medewerker van Florence praten. Op dat moment kunt u vertellen wat er aan de hand is. U hoeft hiervoor niet in de buurt van uw telefoon te zijn.

 

  • De kosten van de alarmering zijn afhankelijk van welk abonnement u kiest. Sommige verzekeraars vergoeden (een deel) van de abonnementskosten. 
  • Bij het abonnement Personenalarmering wordt het professionele opvolgteam van Florence ingeschakeld wanneer blijkt dat u hulp nodig heeft. Bij de Personenalarmering is Florence in het bezit van uw huissleutel. De maandelijkse kosten bedragen 27,25 euro. U betaalt eenmalig aansluitkosten van 78 euro.
  • Bij de Mantelzorgalarmering wordt er door de medewerker van Florence eerst verbinding gemaakt met maximaal twee mantelzorgers. Als zij niet bereikbaar zijn, wordt het opvolgteam van Florence ingeschakeld. De kosten voor de Mantelzorgalarmering bedragen 13,50 euro per maand. Het inschakelen van het opvolgteam bedraagt 125 euro per oproep (ook bij loos alarm). U betaalt eenmalig aansluitkosten van 78 euro. Uw huissleutel is ook hier in het bezit van Florence.
  • Een abonnement aanvragen voor de Personenalarmering of de Mantelzorgalarmering doet u heel eenvoudig via het aanvraagformulier
  • Heeft u vragen over de mogelijkheden van de Personenalarmering? Neemt u dan contact met op via alarmering@florence.nl of via 070 - 41 31 000. Meer informatie vindt u ook bij 'Personenalarmering: 24/7 veilig voelen'.