Rijbewijskeuring

Rijdt u nog prettig en veilig? De FlorencePas biedt u samen met  RijbewijskeuringsArts.nl een stuk zekerheid.

Rijbewijskeuring

Veilig rijden met keuring rijbewijs

Om veilig te kunnen en mogen rijden, is het belangrijk dat u geestelijk en lichamelijk gezond bent. Met uw FlorencePas regelt u eenvoudig een afspraak bij RijbewijskeuringsArts.nl. Dokter Sadiek (of een van zijn collega's) bespreekt samen met u uw gezondheid. Hij meet uw bloeddruk en hartslag en onderzoekt uw zicht, gehoor en reflexen.

Wanneer vraagt u een rijbewijskeuring aan?

  • Heeft u een herseninfarct gehad, diabetes of een andere aandoening? Dan is het verstandig om u te laten keuren. Een aandoening moet u ook altijd melden bij het CBR. Daarna volgt een keuring. 
  • Wordt u bijna 75 jaar? Dan wordt het ook tijd om een rijbewijskeuring aan te vragen. Vanaf uw 75ste mag u wettelijk gezien namelijk alleen nog rijden als u een medische keuring heeft ondergaan en bent goedgekeurd. Dit moet vervolgens om de vijf jaar.

Kosten van rijbewijskeuring

Met uw FlorencePas betaalt u bij RijbewijskeuringsArts.nl vanaf 75 jaar 47,50 euro (in plaats van 64,50 euro) en tot 75 jaar 62,50 euro (in plaats van 77,50 euro). De prijzen zijn inclusief btw.

Afspraak maken rijbewijskeuring

  • Dokter Sadiek (of een van zijn collega’s) staat voor u klaar. Een afspraak maakt u niet via de FlorencePas, maar via www.rijbewijskeuringsarts.nl (online krijgt u 5% extra korting), afspraken@rijbewijskeuringsarts.nl of 085 - 018 08 00.
  • Het bezoek aan de rijbewijskeuringsArts kan altijd op een locatie bij u in de buurt.

Hoe werkt het?

  • Om u te laten keuren vult u eerst een gezondheidsverklaring in bij het Centraal
    Bureau voor de Rijvaardigheid (CBR). Gaat u hiervoor naar de website van het CBR.
  • Vanuit het CBR krijgt u vervolgens een verwijzing. Daarmee maakt u een afspraak
    bij RijbewijskeuringsArts.nl.