Ondersteuning voor u als mantelzorger

Mantelzorgers doen er alles aan om voor hun naasten te zorgen. Het is fijn u als daarin soms wordt ondersteund.

Ondersteuning voor u als mantelzorger

Onmisbare aanvulling op professionele zorg

Een op de zes Nederlanders boven de 16 jaar verleent mantelzorg. Dat wil zeggen dat zij langer dan drie maanden, meer dan acht uur per week, voor hun naasten zorgen. Dat doen zij bijvoorbeeld voor hun partner, familielid, vriend, vriendin, buurman of buurvrouw. Als mantelzorger kiest u hier niet voor, het overkomt u. U geeft om degene die zorg nodig heeft, en u zet zich belangeloos in. Florence ziet mantelzorgers als een onmisbare aanvulling op de professionele zorg. Wij weten ook dat mantelzorg veel van u vraagt, want u doet dit naast uw eigen drukke bestaan. Florence biedt daarom mantelzorgondersteuning, zodat u er voor kunt kiezen dat er ook een beetje voor u wordt gezorgd.

Persoonlijk gesprek en bijeenkomsten

Medewerkers van Florence staan altijd voor u klaar om u te helpen. In een persoonlijk gesprek of tijdens een van onze informatiebijeenkomsten, contactgroepen of workshops, informeren en adviseren wij u graag en bieden wij praktische oplossingen. Laat ons uw gids in de gezondheidszorg zijn. U hoeft het niet allemaal alleen te doen.

Een direct aanspeekpunt

De Eerst Verantwoordelijke Verzorgende (EVV’er) van uw naaste, is uw directe aanspreekpunt bij Florence. Bij hem of haar kunt u terecht met vragen op het gebied van de zorg en het welzijn van degene voor wie u zorgt. Ook kan de verzorgende u in contact brengen met andere medewerkers binnen Florence of andere organisaties die u als mantelzorger verder kunnen ondersteunen.

Bel mij terug

Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingsdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.