Ondersteuning voor u als mantelzorger

Mantelzorgers doen er alles aan om voor hun naasten te zorgen. Het is fijn u als daarin soms wordt ondersteund.

Ondersteuning voor u als mantelzorger

Professionele zorg als aanvulling op mantelzorg

Een op de zes Nederlanders boven de 16 jaar verleent mantelzorg. Dat wil zeggen dat zij langer dan drie maanden, meer dan acht uur per week, voor hun naasten zorgen. Dat doen zij bijvoorbeeld voor hun partner, familielid, vriend, vriendin, buurman of buurvrouw. Als mantelzorger kiest u hier niet voor, het overkomt u. U geeft om degene die zorg nodig heeft, en u zet zich belangeloos in. Florence ziet professionele zorg als een aanvulling op de zorg van mantelzorgers. Als er sprake is van de inzet van de zorg van Florence, dan gebeurt dit altijd samen met u als mantelzorger. Wij weten dat mantelzorg veel van u vraagt, want u doet dit naast uw eigen drukke bestaan. Florence biedt daarom mantelzorgondersteuning, zodat u er voor kunt kiezen dat er ook een beetje voor u wordt gezorgd.

Persoonlijk gesprek en bijeenkomsten

Florence maakt overigens onderdeel uit van een speciale Taskforce Mantelzorg Den Haag waar u  met uw vragen terecht kunt. Medewerkers van Florence staan altijd voor u klaar om u te helpen. In een persoonlijk gesprek of tijdens een van onze informatiebijeenkomsten, contactgroepen of workshops, informeren en adviseren wij u graag en bieden wij praktische oplossingen. De FlorencePas biedt bijvoorbeeld handige diensten aan huis. En er zijn mogelijkheden om uw zorgtaken tijdelijk te laten overnemenWe werken verder mee aan diverse informatieve bijeenkomsten bij u in de buurtLaat ons uw gids in de gezondheidszorg zijn. U hoeft het niet allemaal alleen te doen. 

Een direct aanspeekpunt

  • De Eerst Verantwoordelijke Verzorgende (EVV’er) van uw naaste, is uw directe aanspreekpunt bij de woonzorglocaties van Florence. Bij hem of haar kunt u terecht met vragen op het gebied van de zorg en het welzijn van degene voor wie u zorgt. Ook kan de verzorgende u in contact brengen met andere medewerkers binnen Florence of andere organisaties die u als mantelzorger verder kunnen ondersteunen.
  • De coördinator Informele Zorg helpt u verder als het gaat om het inzetten van vrijwilligers en contacten voor het welzijn en de dagbesteding van uw naaste. Wij willen graag dat de dag zo veel mogelijk wordt ingevuld zoals u naaste thuis gewend was. De coördinator Informele Zorg kan u als mantelzorger of familielid ook ondersteunen en eventueel doorverwijzen. Bij de zorglocatie vindt u de naam en contactgegevens van de coördinator informele zorg.
  •  Ontvangt uw naaste thuiszorg van Florence? Dan is de wijkverpleegkundige of de casemanager dementie degene die u als mantelzorger verder kan ondersteunen.

 

Meer informatie

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.