Verpleeghuiszorg Thuis

Heeft u meer aandacht, zorg en ondersteuning nodig, maar blijft u liever thuis wonen? Dat kan, ook met dementie! Met Verpleeghuiszorg Thuis van Florence heeft u een alternatief voor verhuizen naar een woonzorgcentrum. Samen met u en uw naasten helpen wij, als één team, u om thuis te kunnen blijven wonen en te leven zoals u lief is: gewoon omdat het kan.

 

Verpleeghuiszorg Thuis bij Florence, wat betekent dat?

Met Verpleeghuiszorg Thuis krijgt u de aandacht, zorg en ondersteuning die u in een woonzorgcentrum zou krijgen, maar dan gewoon thuis. Samen met u en uw naasten stemmen we af wat u hierin belangrijk vindt en hoe we dit met elkaar kunnen organiseren. Dat kan zijn de was uit de wasmachine halen, boodschappen doen of hulp bij het aantrekken van de steunkousen, maar ook samen een kaartje leggen of naar het park. Zo houdt u de regie en creëren we ook mooie geluksmomenten op een dag.

Welke vormen van zorg en ondersteuning vallen onder Verpleeghuiszorg Thuis?

Uw wensen en mogelijkheden zijn het belangrijkst. Daarom bespreken we samen met u en uw naasten hoe uw zorg en ondersteuning eruit moet zien, zodat uw dag ingedeeld kan worden zoals u dat wilt. Maatwerk, zodat u het leven kunt leiden dat u lief is. Verpleeghuiszorg Thuis biedt meerdere vormen van zorg en ondersteuning, niet alleen voor u maar ook voor uw mantelzorger(s):

 • Verpleging en ongeplande zorg; zoals hulp bij wondzorg of als u bent gevallen
 • Persoonlijke verzorging; zoals hulp bij douchen en aankleden
 • Begeleiding bij persoonlijke activiteiten; zoals boodschappen doen of uw post sorteren
 • Huishoudelijke hulp; zoals stofzuigen of bedden verschonen
 • Vervoer en begeleiding naar behandeling; bijvoorbeeld naar de tandarts of fysiotherapeut
 • Logeerverblijf; dit als tijdelijk alternatief voor als er even geen mantelzorg is
 • Deelname aan activiteiten; samen erop uit of groepsactiviteiten in een ontmoetingscentrum
 • Mantelzorgondersteuning; informatie, steun en samenwerking
 • Alarmering; 24 uur per dag zorg in nabijheid, binnen dertig minuten aanwezig
 • FlorencePas; voor diensten en services aan huis, aanbiedingen en leuke uitjes.

 

Wat zit er niet in Verpleeghuiszorg Thuis

Omdat u thuis blijft wonen,

 • Behoudt u uw eigen huisarts, apotheek, ziekenhuisspecialisten en psychiatrische zorg. Hiervoor ontvangt u, conform uw polis, een vergoeding uit de Zorgverzekeringswet.
 • Blijft u zelf uw woonkosten betalen zoals gas, water, licht, telefoon, etc.
 • Moet u voor woningaanpassingen en voorzieningen zoals een tillift bij uw gemeente zijn en kunt u een beroep doen op de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo).

Wanneer kom je in aanmerking voor Verpleeghuiszorg Thuis?

Als u een Wet langdurige zorg (Wlz) indicatie heeft kunt u kiezen voor Verpleeghuiszorg Thuis van Florence. Als het thuis niet meer gaat met de hulp die u heeft, dan kunt u dat bespreken met de huisarts, wijkverpleegkundige of casemanager. U kunt één van deze zorgverleners vragen om de indicatie aan te vragen.

Met welke kosten moet ik rekening houden?

Voor Verpleeghuiszorg Thuis betaalt u een eigen bijdrage variërend van €174,- tot en met €913,20 per maand. Hoe hoog die bijdrage precies is, hangt af van uw inkomen, vermogen en gezinssamenstelling. Wilt u een inschatting maken? Gebruik dan de rekenhulp op Ga naar ‘Eigen bijdrage rekenhulp. Kies ‘Hulp of zorg thuis’ en vervolgens ‘Volledig Pakket Thuis’.

Heeft u nog vragen?

Wilt u meer weten of bent u geïnteresseerd in Verpleeghuiszorg Thuis? Dan gaan wij graag in gesprek met u. U kunt gerust contact opnemen met onze afdeling Bemiddeling tel: 070 – 413 10 00 (keuze 3) of e-mail: bemiddeling@florence.nl, uw wijkverpleegkundige of uw casemanager.

 

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.