Florence Verhalen

Elk mens heeft een eigen levensverhaal, eigen passies, eigen wensen en eigen dromen. Wie zich verdiept in iemands persoonlijke verhaal, krijgt daar veel voor terug. Als lezer word je meegenomen naar andere omgevingen, andere denkwijzen, andere invalshoeken en naar onbekende gevoelens, plotseling begrip of nieuwe ideeën die je anders misschien niet had gehad. Soms leren we ook van andermans verhalen. Deze Florence Verhalen laten zien wie onze (wijk)bewoners, samenwerkingspartners, vrijwilligers en medewerkers zijn en wat hen drijft. Zo krijgt iedereen een gezicht.

 

‘Soms is het echt een puzzel’

Agnes Staallekker is een van de vier diabetesverpleegkundigen van Florence. Via de specialist ouderengeneeskunde worden diabetespatiënten naar haar doorverwezen. Zij neemt de behandeling op zich en voorziet patiënten van adviezen. Mevrouw Vijn heeft de positieve effecten van Agnes’ specialistische kennis aan den lijve ondervonden.

Lees het verhaal
‘Soms is het echt een puzzel’

'Taal is nodig om te kunnen denken'

Wanneer iemand door ziekte of een beroerte problemen krijgt met spraak, taal of slikken, kan een logopedist de zorg bieden die nodig is. Ilse Poot is een van de logopedisten van Florence. Eens per week ziet zij Maria van der Meer (61) die na twee herseninfarcten afasie heeft: een taalstoornis.

Lees het verhaal
'Taal is nodig om te kunnen denken'

'Niet alleen naar wond kijken'

Mensen met een wond worden vaak door hun huisarts doorverwezen naar de wondconsulenten van Florence. Selma van Lobenstein houdt wonden in de gaten en bepaalt hoe ze verzorgd moeten worden. Mevrouw ’t Hart weet uit ervaring hoe waardevol die gespecialiseerde zorg is.

Lees het verhaal
'Niet alleen naar wond kijken'

'We stoppen als het doel is bereikt'

Fysiotherapeut Armanda Wensveen werkt bij revalidatiecentrum Westhoff. Ze is gespecialiseerd in herstel na een herseninfarct en in bekkentherapie. De revalidatie is erop gericht om weer zoveel mogelijk te kunnen wat iemand wil. Mevrouw Hoogerheide-Rühl (79) heeft baat bij de oefeningen.

Lees het verhaal
'We stoppen als het doel is bereikt'

'We zorgen voor een veilig gevoel'

Bij de Personenalarmering van Florence komen oproepen binnen wanneer er iemand hulp nodig heeft. Als het nodig is staan de medewerkers van de Personenalarmering binnen een halfuur bij de cliënt thuis om de benodigde zorg te verlenen. Zoals bij Arthur Velders (53), die multiple sclerose (MS) heeft.

Lees het verhaal
'We zorgen voor een veilig gevoel'

'Fijn om meer van iemand te weten'

Werken in de zorg is een mooie baan. Daisy Fung is 22 jaar en werkt als huisverpleegkundige bij Florence. Daarmee komt ze elke dag bij de mensen thuis. Ze bezoekt zo’n zestig cliënten. Daisy vindt haar werk heel fijn en mooi om te doen. Ze vertelt graag waarom ze voor dit vak heeft gekozen.

Lees het verhaal
'Fijn om meer van iemand te weten'