Ad Melkert voorzitter raad van toezicht

Ad Melkert is vanaf 1 maart de nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van Florence.

Ad Melkert voorzitter raad van toezicht | Florence

Samenwerken met zorgpartners

Hij volgt daarmee Liane den Haan op die lijsttrekker van 50Plus is geworden. Ad Melkert was als politicus voor de PvdA minister en fractievoorzitter. Voor de Verenigde Naties was hij werkzaam als ondersecretaris-generaal in het ontwikkelingsprogramma en in Irak. Op dit moment is hij onder meer voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen, Staatsraad in buitengewone dienst bij de Raad van State en lid van de Raad van Commissarissen van PostNL. Daar komt vanaf volgende maand zijn voorzitterschap van de raad van toezicht van Florence bij.

Ad Melkert heeft er zin in. “Ik draag graag bij aan de ondersteuning van de vele Florence-professionals die onder enorm moeilijke omstandigheden bewonderenswaardig presteren”, zegt hij. “Ook in de toekomst is het belangrijk dat we alle ouderen in de Haagse regio kwaliteit van leven en verzorging blijven bieden. Daar is samenwerking voor nodig tussen alle zorgpartners. Daar ga ik mij als toezichthouder op richten."

Grote uitdagingen met elkaar oppakken

“We zijn erg blij dat we een voorzitter met zoveel ervaring voor onze raad van toezicht hebben gevonden”, zegt Ellen Maat, bestuurder van Florence. “Binnen de ouderenzorg staan we voor grote uitdagingen zoals dubbele vergrijzing, complexere zorgvragen en tekorten op de arbeidsmarkt. Deze uitdagingen kunnen we alleen het hoofd bieden door verbinding te zoeken met anderen, over de domeinen heen. Het is daarom bijzonder fijn om een verbinder als Ad Melkert aan onze zijde te hebben.” Iske ter Haar, voorzitter ad interim, van de raad van toezicht voegt daaraan toe: "De huidige leden van de raad van toezicht kijken daarom ook uit naar de samenwerking met Ad Melkert als nieuwe voorzitter."