Eenvoudiger verwijzen met één loket

Nu ook voor casemanagement dementie in de regio Haaglanden. Het VerwijsPunt Ouderenzorg Haaglanden breidt per 1 juli de dienstverlening uit met casemanagement dementie voor de inwoners van Den Haag, Rijswijk, Leidschendam- Voorburg en Wassenaar. Onze missie is om de toegang tot de ouderenzorg in de regio eenvoudig te maken voor ouderen, mantelzorgers en verwijzers. “Er wordt al jaren samengewerkt in de crisiszorg en we zijn blij dat we ook de toegang tot casemanagement dementie makkelijker kunnen maken”, aldus Henriëtte Bertels, bestuurder van Cardia.

Bestuurders van Florence, HWW Zorg, Respect, Cardia, Saffier en WZH

 

Hoe werkt het?
Met één aanvraag wordt bij zes organisaties gekeken naar de beste match tussen de zorgvraag en de capaciteit in de eigen wijk. Dit maakt het eenvoudiger voor ouderen, mantelzorgers en verwijzers, zoals huisartsen om een verwijzing te krijgen.

Wat doet de casemanager dementie?
Een casemanager helpt ouderen met dementie en hun naasten om passende zorg en hulp te krijgen, zodat ze zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen met een goede kwaliteit van leven. De casemanager is het eerste aanspreekpunt voor de oudere en biedt ook emotionele ondersteuning, ook voor de mantelzorgers en naasten. Lees meer over casemanagement dementie.

Over VerwijsPunt Ouderenzorg Haaglanden
Het VerwijsPunt Ouderenzorg Haaglanden is een samenwerking van Florence, HWW Zorg, Respect, Cardia, Saffier en WZH. De partners werken al jaren samen in de crisiszorg en breiden de samenwerking per 1 juli uit met casemanagement dementie. Dit najaar volgt samenwerking in de wijkverpleging. Het is onze intentie om in de toekomst andere zorgaanbieders welkom te heten in het samenwerkingsverband.

 

Wilt u meer weten over de ontwikkelingen van het Verwijspunt? Meld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en bezoek de website www.vpohaaglanden.nl voor meer informatie.