Florence in actie voor Oekraïne

De Florence-touringcar vertrekt naar Polen om Oekraïense vluchtelingen op te halen.

Florence in actie voor Oekraïne

Op donderdagochtend 17 maart vertrekt de Florence-touringcar naar Polen om Oekraïense vluchtelingen op te halen. De touringcar rijdt samen met een aantal andere touringscars van Van Heugten Tours uit Nootdorp, de organisator van de hulpactie.

Vrijwilligers van Florence

Drie van de vaste vrijwillige chauffeurs, die normaliter de bus besturen tijdens de uitstapjes met bewoners van de woonzorgcentra van Florence, maken gezamenlijk de rit naar Polen. Op de heenweg nemen zij hulpmaterialen mee, zoals water, lang houdbaar voedsel, toiletartikelen en incontinentiemateriaal. De chauffeurs verblijven in Polen totdat zij een bericht krijgen dat ze naar de grens met Oekraïne kunnen om de vluchtelingen op te halen. Naar verwachting is de touringcar zaterdag of zondag weer terug in Nederland. De Oekraïnse vluchtelingen die met de touringcar meekomen, worden opgevangen in Nijmegen. 

Donatie medische en verpleegkundige producten

Naast de rit met de touringcar zet Florence zich ook in voor Oekraïne door het doneren van medische en verpleegkundige producten die nodig zijn voor de bevolking in Oekraïne en vluchtelingen. Als zorgorganisatie beschikt Florence over bijvoorbeeld verbandmaterialen. Deze donatie wordt ter beschikking gesteld aan de Stichting Oekraïners in Nederland.

 

*Wilt u bijdragen aan de actie van Van Heugten Tours? Dat kan via IBAN: NL61 RABO 0143735594, ten name van Van Heugten Tours, onder vermelding van ‘Florence actie Oekraïne’.